PKK'nın DEAŞ oyunu!

Talal Silo, Batılıların iddiasının aksine Tel Abyad ve Rasulayn’daki hapishanelerde DEAŞ’lı olmadığını söyledi. Talal Silo, PKK’nın yenildikçe Kamışlı, Derik, El Hol, Ayn İsa ve Rakka’daki DEAŞ’lıları bırakıp “Türkiye yüzünden DEAŞ canlandı” yalanına başvurabileceği hatırlattı.

DÜNYA 13.10.2019, 10:44
PKK'nın DEAŞ oyunu!

Ana omurgasını terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin oluşturduğu ve ismi ABD tarafından konulan SDG’yi (Suriye Demokratik Güçleri) terk ederek Türkiye’ye sığınan eski sözcüsü Talal Silo, Türkiye’nin, Barış Pınarı Harekâtı’nı Yeni Şafak'a değerlendirdi. Fırat’ın doğusunu işgal eden bölücü terör örgütü PKK/PYD-YPG’nin Suriye’yi bölmek istediğini söyleyen Talal Silo, Türkiye’nin harekât ile sınırlarını korumayı hedeflediğini söyledi.

Türkiye diplomatik kanallardan sonuç alamadı

Türkiye’nin operasyon öncesi diplomasi kanallarını sonuna kadar kullandığını fakat müttefikleri tarafından yalnız bırakıldığını söyleyen Talal Silo, “Türkiye, teröristleri o bölgeden çıkaracak; çünkü o güce sahiptir. Bölgeden terör temizlendiği zaman kardeşlerimiz evlerine ve vatanlarına yeniden kavuşacak. Operasyon Suriye’nin toprak bütünlüğünü de koruyor.” ifadelerini kullandı.

PKK'nın arkasında Amerika, İngiltere, Fransa ve Almanya var!

Bölücü terör örgütleri PKK/PYD-YPG'nin arkasında Amerika, İngiltere, Fransa ve Almanya olduğunu vurgulayan Talal Silo, “Bu devletler, Türkiye ile savaşmaları için onlara teçhizat getirdi. Avrupa, Türkiye’ye baskı yapıyor. Çünkü PKK’ya destek verdiler. Bu destekleri ile PKK’yı muhafaza etmeye devam etmek istiyorlar. Onların, Türkiye ile savaşması için destek çıktılar. Bu ülkelerin asıl amacı da Akdeniz’dir” diye konuştu.

PKK/YPG, "(DEAŞ'lıların bulunduğu) hapishaneleri korumayacağız" diyor

Fırat’ın doğusunda 5-6 bin DEAŞ’lı teröristin hapishanelerde tutulduğu bilgisini veren Talal Silo, şunları söyledi:
“Bunlar sivil, kadın ve çocuk değil. Hepsi savaşçı. Hapishaneleri korumayacağız diye tehdit ediyorlar. DEAŞ’lılar hapishanelerden kaçabilirler. Oradan da Avrupa’ya gitmek isteyebilirler. Türkiye, bu DEAŞ’lıların Avrupa’ya gidişine izin vermez. Kaçsalar bile Türkiye’den geçemezler. DEAŞ’lıların elini kolunu sallayarak Avrupa’ya ve Türkiye’ye geçmesi mümkün değil.”

DEAŞ'lıları salıverecekler

Şu an Türkiye’nin operasyon yaptığı Tel Abyad ve Rasulayn’daki hapishanelerde tek DEAŞ teröristi bile olmadığını vurgulayan Talal Silo şöyle konuştu:
“Orada DEAŞ’lı yok. Kamışlı’da 1 hapishane, Derik’te 2 hapishane, El-Hol’de 1 hapishane, Ayn-El-İsa’da 1, Rakka’da 1 tane DEAŞ’lıların tutulduğu hapishane var. PKK yenilmeye devam ettikçe son plan olarak DEAŞ’lıları hapishanelerden serbest bırakabilirler. 'Türkiye yüzünden DEAŞ yeniden canlandı' yalanına başvurabilirler. Bölgede yeniden kaos oluştururlar. Bu kaos ardından Batılılar, ‘Bu karışıklık Türkiye yüzünden oldu’ derler. Bir oyun olarak bunu kullanırlar. Türkiye, bölgede hem PKK ile hem de DEAŞ ile mücadelesini sonuna kadar sürdürmelidir."

" 'Amerika PKK'yı korur' dediler"

Türkiye’nin operasyonu sonrasında terör örgütü PKK’da büyük bir panik yaşandığını söyleyen Talal Silo, "PKK, Amerika’nın kendilerini koruyacağını düşünüyordu. Ama Amerika geri çekildi. Şaşkınlar. Ve ondan dolayı içlerinde bir karışıklık var.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)