PKK ile Peşmerge çatıştı! 1 Peşmerge öldü

Bölücü terör örgütü PKK, Irak'ın Duhok şehrinde 1 Peşmergeyi öldürdü.

DÜNYA 04.11.2020, 12:42 05.11.2020, 12:21
PKK ile Peşmerge çatıştı! 1 Peşmerge öldü

Irak'ın Duhok şehrine bağlı Amedi ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK mensupları ile Peşmerge arasında çıkan çatışmada 1 Peşmerge öldürdü.

Irak medyasında da geniş yer bulan haberlerde, IKBY'ye (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) bağlı Peşmerge güçleri ile PKK arasında çıkan çatışmada, 1 Peşmerge hayatını kaybetti, 3 Peşmerge ise çatışmalarda ağır yara aldı.

Çatışmanın Duhok vilayetinin Amedi ilçesine bağlı Çemanke nahiyesinde cereyan ettiği bildirildi.

PKK, IKBY'de terör eylemlerini artırdı!

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı ve KDP (Kürdistan Demokrat Partisi) lideri Mesut Barzani, 2 Ekim 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, PKK'nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi sınırları içerisinde yürüttüğü faaliyetleri eleştirmiş ve illegal bir biçimde PKK'nın kendini dayatmasına müsaade edilmemesi gerektiğini ifade etmişti.

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed ise 27 Ekim 2020 tarihinde yazılı açıklama yaparak, PKK'nın IKBY sınırları içinde devlet memurlarını öldürdüğü, bölgede yürüttüğü faaliyetlerle halk için büyük tehdit oluşturduğu bilgisini vermişti.

IKBY Güvenlik Ajansı da, 26 Ekim 2020 tarihinde açıklama yaparak, PKK'nın Erbil'de bir yabancı diplomatik misyona saldırı düzenlediği ve üyelerini suikast ile öldürmeyi planladığını, planla ilgili olarak PKK ile bağlantısı olan 12 zanlının yakalanıp tutuklandığını duyurmuştu.

Erbil Asayiş Genel Müdürlüğü ise 10 Ekim 2020 tarihinde yazılı açıklama yaparak, Irak'ın Duhok şehrinde, Türkiye sınırındaki Serzer Sınır Kapısı Asayiş Müdürü Gazi Salih İlhan'ın, PKK tarafından 8 Ekim 2020 tarihinde öldürüldüğünü bildirmişti.

Yorumlar (0)