PKK ile çatışan aşiret, dağa kaçırılan gençleri kurtardı

Suriye’nin Deyrizor kentinde bir aşiret, PKK/YPG’ye karşı ayaklanarak çatışma başlattı. Terör örgütü unsurları karşısında başarılı olan aşiret üyeleri, dağa kaçırılan gençleri kurtardı. Çatışmalarda 3 genç yaralandı ve 1 terörist de öldü.

DÜNYA 14.05.2022, 20:55 15.05.2022, 12:15
PKK ile çatışan aşiret, dağa kaçırılan gençleri kurtardı

Suriye’nin Deyrizor şehrinin önde gelen gruplarından Kabise aşireti, Tevvamiyye, Berşem ve Harize köylerindeki gençlerin PKK/YPG terör örgütü tarafından kaçırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Gençleri dağdaki kamplara götürmek üzere yola çıktıkları belirlenen PKK/YPG unsurlarının Arap gençlerini zorla alıkoyduğunun çevre köylerde de duyulması üzerine aşiret üyeleri, gençlerin tutulduğu mekana silahlı baskın düzenledi.



Aşiret üyeleri, gençleri kurtardı

PKK/YPG ile çatışan aşiret üyeleri 1 teröristi öldürdü, alıkonulan gençlerden ise 3’ü yaralandı. Kabise aşireti, alıkonulan tüm gençlerin kurtarıldığını duyurdu. Aşiret üyeleri, gençlerin kaçırıldığı köylere yakın olan terör örgütü PKK/YPG’nin iki kontrol merkezini de ele geçirdi. Öte yandan bölgedeki köylerde terör örgütü gerginliği devam ediyor, aşiret üyeleri ise köy içinde sık sık nöbet tutuyor.

Yorumlar (0)