PKK Esed rejimini yeniden kuşattı

PKK/YPG bölücü terör örgütü Suriye'nin Kamışlı ilçesinde dün bıraktığı Beşşar Esed rejimi güçlerini bugün tekrar kuşattı.

DÜNYA 08.01.2021, 10:26 09.01.2021, 15:29
PKK Esed rejimini yeniden kuşattı

PKK/YPG bölücü terör örgütü, Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Kamışlı ilçesinde son günlerde gerginlik yaşadığı Esed rejiminin askeri bölgesini bir günlük aradan sonra tekrar ablukaya aldı.

Kamışlı ilçesinin tamamını işgal eden bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu terörist grup ile Beşşar Esed rejimi milisleri arasında 28 Aralık 2020 tarihinde fitili ateşlenen ve dün ve daha önce Rusya'nın iki kez araya girmesiyle iki defa yatıştırdığı gerilim, daha 24 saatini doldurmadan tekrar alevlendi.

Suriye'nin kuzeyinde bulunan Ayn İsa beldesinin Beşşar Esed rejimi milislerine devredilmesi hususunda bir süredir baskı gören terör örgütü PKK/YPG, Haseke kentine bağlı Kamışlı şehir merkezinde Beşşar Esed rejimi güçlerinin kontrolünde olan ve "Güvenlik Karesi" şeklinde adlandırılan askeri bölgeyi bir kez daha dün akşam saatlerinde yeniden kuşattı. Kuşatmanın 24 saat bile sürmeyen çekilmenin ardından yaşanması dikkat çekti.

Terör örgütü PKK/YPG, askeri bölgeye giden tüm yolları kapatırken, Beşşar Esed rejimi milisleri de Haseke kentinin bazı bölgelerinde bulunan tüm unsurlarını, Kamışlı Havaalanı üzerinden yaptığı mühimmat ve silah sevkiyatıyla tekrar takviye etti.

Yaklaşık 2 haftaya yakın devam eden gerilimde Rusya iki kez araya girmiş ve tarafları birbirinden uzaklaştırmıştı. Son olarak dün devreye giren ve PKK/YPG'yi uzaklaştıran Rusya'nın bu çabası 24 saat bile karşılık bulmamış oldu. Rusya'nın tekrar devreye girmesi ve PKK/YPG'yi uzaklaştırması bekleniyor.

Yorumlar (0)