PKK'dan sonra ZVP de Paşinyan'a koştu!

PKK'lı teröristlerin ardından Fransız aşırı sağcı ZVP örgütü mensupları da Ermenistan ordusu saflarında savaşıyor.

DÜNYA 02.11.2020, 16:37 03.11.2020, 16:52
PKK'dan sonra ZVP de Paşinyan'a koştu!

Terör devleti Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ’da Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ne karşı Ortadoğu’dan getirerek savaştırdığı bölücü terör örgütü PKK/YPG gruplarına, Fransa'dan aşırı sağcı örgüt mensupları da dahil oldu.

Fransa'da bulunan aşırı sağcı ZVP (Zouaves Paris) örgütünün elebaşısı Marc de Cacqueray-Valmenier, ilgalci Ermenistan'ın saflarında savaşmak amacıyla Dağlık Karabağ bölgesine gittiklerini açıkladı.

Fransa'da şiddet yanlısı Neo Nazi'nin ideolojisini taşıyan ZVP (Zouaves Paris) örgütünün öncüsü De Cacqueray-Valmeinier, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, üzerinde asker kamuflajı ve elinde otomatik silahlı bir fotoğrafını paylaştı ve Ermenistan ordusu saflarında Azerbaycanlı Türklere karşı savaşmak amacıyla Dağlık Karabağ bölgesine gittiklerini belirtti.

Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Liberation'ın yayımladığı haberinde, ZVP liderinin geçen sene Ukrayna'ya gittiğini ve Ukrayna'da aşırı milliyetçi Azov grubuna katıldığı ve onlara hayranlık duyduğunu hatırlattı.

Liberation'ın haberinde, De Cacqueray-Valmeinier'ın kendini açık bir biçimde "faşist" olarak tanımladığı vurgulandı.

Muzaffer Azerbaycan ordusunun topraklarını azat etmek için başlattığı operasyonda yakalanan ve esir alınan Ermenistan askeri Albert Mikaelyan, terör örgütü PKK mensubu teröristlerin Dağlık Karabağ'da Ermeni ordusu saflarında savaşa girdiğini açıklamıştı.

Albert Mikaelyan'ın tanksavar birliğinde görevli olduğu ve kışlasında Kürt asıllı PKK'lı teröristlerin de bulunduğunu itiraf etmişti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Müşaviri Hikmet Hacıyev ise terör örgütü PKK üyesi paralı teröristlerin Ermenistan ordusunun saflarında savaştığını duyurmuştu.

Lübnan’da da Ermenilerin yaşadığı bölgelerde, işgal altındaki Dağlık Karabağ’da savaşmak amacıyla gönüllü asker toplama noktaları oluşturulmuştu.

Yorumlar (0)