PKK, Afrin'e Rus füzesi ile saldırdı!

Tel Rıfat'ta yuvalanan bölücü terör örgütü YPG/PKK mensubu teröristler, Afrin'e füzeli saldırı düzenledi.

DÜNYA 18.01.2020, 16:06
PKK, Afrin'e Rus füzesi ile saldırdı!

Suriye'nin Tel Rıfat ilçesinde işgalini sürdüren bölücü terör örgütü YPG/PKK, Zeytin Dalı Harekâtı ile terörden kurtarılan Afrin ilçe merkezine Grad füzesiyle saldırdı.

Tel Rıfat'ı boşaltması gerekiyordu

Bölücü terör örgütü YPG/PKK üyesi teröristler, Türkiye ile Rusya arasında 22 Ekim 2019 tarihinde varılan mutabakat gereği boşaltması gereken Tel Rıfat ilçesinden, Afrin ilçe merkezini Grad füzesi ile hedef aldı. Düzenlenen saldırıda füzenin boş bir araziye isabet etmesi sonucu can ve mal kaybı olmadı.

Zeytin Dalı Harekâtı ile sağ kalanların Afrin'den kaçtığı bölücü terör örgütü YPG/PKK, ilçenin güneydoğusundaki Tel Rıfat bölgesinde yuvalanmaya devam ediyor. Bu bölgede işgalini sürdüren bölücü terör örgütü, Afrin ve Azez'deki SMO'nun (Suriye Milli Ordusu) kontrolündeki sivil yerleşimleri sık sık hedef alıyor.

Önceki gün de Azez'e füze atmışlardı

YPG/PKK'lı teröristler, önceki gün de Kilis'in karşısındaki Suriye topraklarında bulunan Azez ilçe merkezini, Sovyet yapımı olan ve birçok namlulu roketatarı bulunan 6 katyuşa füzesi ile hedef almış, saldırıda 10 sivil yaralanmıştı.

Türkiye, Suriye Millî Ordusu'nun (SMO) desteğiyle 20 Ocak 2018 tarihinde Afrin ilçesini bölücü terör örgütü YPG/PKK'dan kurtarmak için Zeytin Dalı Harekâtı başlatmıştı.

Yorumlar (0)