Piskoposlardan 'çocuk tacizi' çağrısı: Adaletsizlik!

Meksika'da Katolik Kilisesi, hükümetten çocukların cinsel istismarına ilişkin davalarda zaman aşımının uygulanmaması ve yasal değişiklere gitmesini talep etti.

DÜNYA 15.01.2020, 11:51
Piskoposlardan 'çocuk tacizi' çağrısı: Adaletsizlik!

Meksikalı Piskoposlar Konferansının Başkanı Başpiskopos Rogelio Cabrera, hükümetten çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarında zaman aşımının kaldırılmasını ve bu suçlarla ilgili yasal değişikliğe gidilmesini istediklerini belirtti.

"Zaman aşımı adaletsizlik"

İstismar olaylarında, suçun işlendiği tarihten 10 yıl sonra hiçbir şey yapılamamasının "adaletsizlik" olduğunu belirten Cabrera, yapılan yanlışın mağdur olan kişinin hayatı boyunca devam ettiğini ifade etti.

Şikayetler 20 yıla kadar kabul ediliyor

Cabrera, kilisenin cinsel istismara ilişkin şikayetleri, mağdurun erişkinlik döneminden itibaren 20 yıla kadar kabul ettiğini aktardı.

Piskoposlar Konferansının Sekreteri Alfonso Miranda, son 10 yılda 271'i cinsel istismar, 426 rahip hakkında soruşturma açıldığını bildirdi. Miranda, 271 rahibin meslekten men edildiği bilgisini verdi.

Suçlular için yasal ve dini cezaların yeterli olmadığına işaret eden Miranda, mağdurların davalarının "açık ve hızlandırılmış" ilgi ile tazminatı hak ettiğini söyledi.

Yorumlar (0)