Pfizer - BioNTech aşısı, Brezilya tipi mutasyonu etkisiz hale getirdi

Koronavirüs’ün mutasyona uğramasıyla Birezilya’da görülen yeni virüs çeşidine karşı Pfizer - BioNTech aşısının etkili olduğu bildirildi.

DÜNYA 10.03.2021, 10:39 10.03.2021, 18:03
Pfizer - BioNTech aşısı, Brezilya tipi mutasyonu etkisiz hale getirdi

Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ile ABD’li ilaç devi Pfizer şirketinin korona virüse karşı geliştirdikleri aşının Brezilya’da görülen yeni tip virüse karşı etkili olduğu ifade edildi.

Koronavirüs’ün dünya genelinde salgına dönüşmesinin ardından mutasyona uğramasıyla birçok bölgede yeni tip çeşitlerinin ortaya çıkmasına karşı ilaç şirketleri de yeni aşılar geliştirmeye devam ediyor.

En son Brezilya’da görülen yeni tip koronavirüs mutasyonuna karşı geliştirilen aşının bu yeni varyanta karşı önemli oranda etki sağladığı kaydedildi.

New England Journal of Medicine’de yayınlanan bir makaleye göre Pfizer-BioNTech aşısının koronavirüsün Brezilya mutasyonuna (P.1) karşı etkili olduğunun tespit edildiği açıklandı.

Mutasyonlu virüsü etkisiz hale getirdi

Klinik denemenin parçası olarak laboratuvar ortamında üretilen virüslerin, Pfizer-BioNTech aşısının ikinci dozunu aldıktan sonra 15 kişiden alınan kan örneklerine karşı test edildiği ve gerçekleştirilen çalışmada, kan örneklerinin Brezilya mutasyonunu etkisiz hale getirebildiğinin görüldüğü bildirildi.
 

Yorumlar (0)