Pfizer, 6 aylık bebekler için aşı izni istemeye hazırlanıyor 

Amerikan ilaç şirketi Pfizer, 6 ay ila 5 yaş arasındaki bebek ve çocuklara da Pfizer/BioNTech aşısının yapılabilmesi için izin başvurusunda bulunulacağını açıkladı. 

DÜNYA 15.09.2021, 16:11 15.09.2021, 16:14
Pfizer, 6 aylık bebekler için aşı izni istemeye hazırlanıyor 

Amerikan ilaç şirketi Pfizer, BioNTech şirketi ile ortaklaşa geliştirdiği aşı sayesinde Covid-19 salgınını bitirmek konusunda en somut adımlardan birini atmıştı. Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından aşının 12 yaş ve üzeri herkes tarafından yaptırılmasına izin verilmiş ve aşı, tüm ülkelerin kullanımına sunulmuştu. Dünya genelinde milyarlarca aşısı uygulanan ilaç şirketi, şimdi de küçük yaş grubu için harekete geçti. 

Kasım 2021’de ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) kapısı çalmaya hazırlanan şirket, 6 ay ile 5 yaş arasındaki bebek ve çocuklar için de Covid-19 aşısının yapılabilmesi için izin isteyecek. 



5-11 yaş için de başvuru yapılacak 

Pfizer, daha önce de 5 ila 11 yaş aralığındaki çocuklara Covid-19 aşısı yapılması için FDA’ya izin başvurusunda bulunulacağını açıklamıştı. Şirket tarafından belirlenen aşı takvimine göre önce 5-11 yaş arası çocuklar için sonra da 6 ay-5 yaş arası bebek ve çocuklar için izin istenecek. İzin çıkması durumunda da yıl sonuna kadar tüm ülkelerde çocuk yaş grubu için aşılama başlayacak. 

Yorumlar (0)