Petrol rafinerisi patladı: 2 ölü

Rusya’da bir petrol rafinerisinde meydana gelen patlamada 2 kişi yaşamını yitirdi, 25 işçi ise kurtarıldı.

DÜNYA 26.01.2021, 10:39 26.01.2021, 13:47
Petrol rafinerisi patladı: 2 ölü

Rusya’nın en büyük petrol rafinerilerinden birinde gerçekleşen patlamada 2 kişi yaşamını kaybetti 25 işçi ise kurtarıldı.

Olay Rusya Ufa’da yer alan, ülkenin en büyük petrol rafinerisinde gerçekleşti. Geceleyin 4 numaralı tankerdeki patlamanın ardından çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi. 25 işçi yürütülen çalışmada patlamanın olduğu alandan tahliye edildi, kimi işçiler ise dumandan zehirlendi fakat sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi paylaşıldı.

2 işçi yaşamını yitirdi

Ekipler 2 işçinin cansız bedenine ulaşırken, ülkede ilgili bakanlıktan gerçekleştirilen açıklamada, “20-25 metreküp hacimli 2 gaz aktarma tankında basınç yoğunluğu görüldü.

İlk tankta sıkışma sebebiyle bir patlama gerçekleşirken diğer tankın ise gazı yanarak boşaldı. İlk tanktaki yangın söndürüldü, ikinci tankın gazı ise yanarak boşalmaya devam ediyor.” denildi.

Bununla birlikte rafineri ve Bakanlık uzmanlarınca bir kriz masası oluşturulduğu ve yangının çıkış sebebine dair soruşturma başlatıldığı bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı.

Yorumlar (0)