Peskov, Türkiye’ye övgüler dizdi

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna arasında önemli bir arabuluculuk yaptığını dile getirerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye bu süreçte büyük bir rol oynuyor” dedi. 

DÜNYA 08.08.2022, 15:00 08.08.2022, 17:15
Peskov, Türkiye’ye övgüler dizdi

Türkiye’nin iki ülke arasında barışın tesisi için uzun süredir büyük bir mücadele verdiğini dile getiren Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretlerinden de övgüyle bahsetti. Putin ve Zelenski arasında bir görüşme yapılması için en çok Türkiye’nin uğraş verdiğini dile getiren Peskov, “Hem Türkiye hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu süreçte ne kadar yoğun bir gayret gösterdiğini biliyoruz. Türkiye, iki ülkeyi bir araya getirebilmek ve müzakerelere imkân sağlayabilmek için büyük bir rol oynuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede barışın sağlanması için elinden gelen her şeyi yapıyor. Kendilerine bu konuda teşekkürü bir borç biliyoruz” şeklinde konuştu. 

“Dolar şu an dünyada güven duyulacak bir para rezervi değil”

Türkiye ve Rusya arasında ulusal para birimi kullanılmasına ilişkin hedeflere de değerlendiren Peskov, “Bu adım dolara ya da başka bir para birimine zarar vermek için yapılmadı. Dolar şu an dünyada güven duyulacak bir para rezervi değil. Bu sadece Rusya’nın değil, birçok ülkenin endişesi haline gelmiş bir konudur. Şunu net bir şekilde vurgulamak gerekir ki, dolar basan ülke, bu para birimine karşı güveni oldukça sarstı. Birçok ülke şu an uluslararası ticarette dolardan kurtulmak istiyor. Türkiye ile olan ikili ilişkilerimizde de ulusal para birimlerini öne çıkarmak istiyoruz. Gaz tedarikinin bir kısmı ruble ile olacak. Bu önemli bir anlaşmaydı. Kendi para birimlerimizin ulusal ticaretteki payını daha da artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)