Peskov: Türkiye bizim dostumuz

Izvestiya gazetesine açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, “Türkiye, şüphesiz ki bizim dostumuzdur. Türkiye ile pek çok alanda ortaklığımız var” dedi. 

DÜNYA 06.09.2022, 13:35
Peskov: Türkiye bizim dostumuz

Izvestiya gazetesine röportaj veren Kremlin Sözcüsü Peskov, Türkiye-Rusya ilişkilerine yönelik yeni mesajlar verdi. Türkiye ve Rusya’nın bölgede iki önemli aktör olduğunu vurgulayan Peskov, “Türkiye ile diyaloğumuz oldukça üst seviyede. Elbette bazı konularda fikir ayrılıklarımız mevcut. Genel olarak Ukrayna hususunda ayrılıyoruz. Türkiye’nin Ukrayna sorununa dair görüşlerine katılmıyoruz. Ancak Türk dostlarımıza kendi görüşlerimizi ve emin olduğumuz hususları samimiyetle aktarmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 

“Türkiye ile ekonomik konulardaki iş birliğimizin muazzam bir potansiyeli var”

Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin son dönemde önemli bir ivme kazandığını belirten Peskov, “Türkiye, şüphesiz ki bizim dostumuzdur. Türkiye ile pek çok alanda ortaklığımız var. Politik konularda, ekonomik iş birliğinde ve ticaret sektöründe iş birliği içerisindeyiz. Türkiye’yi her anlamda önemli bir ortak olarak değerlendiriyoruz. Bildiğiniz gibi Batılı devletler bu süreçte bize karşı yaptırımları tek tek hayata geçirdiler ancak Türkiye buna katılmadı. Şu an bağımsız bir siyaset yürütüyorlar. Türkiye ile ekonomik konulardaki iş birliğimizin muazzam bir potansiyeli var” ifadelerini kullandı. 

“Tahıl koridoru anlaşması Türkiye sayesinde gerçekleşti”

Türkiye’nin tahıl koridoru anlaşması için göstermiş olduğu diplomatik mücadeleden de övgüyle bahseden Peskov, “Bu anlaşmanın Türkiye sayesinde gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Sayın Erdoğan ve Sayın Putin uzun süre bu konuyu tartıştılar ve belli bir noktaya vardılar. Türkiye’nin bu süreçte arabuluculuk rolünü üstlenmiş olması her anlamda alkışlanacak bir tutumdur. Türkiye ile ikili ilişkilerimiz, karşılıklı fayda ve saygı prensipleri üzerine temellenmiş vaziyettedir” dedi. 

Yorumlar (0)