Peskov'dan "Belarus'a nükleer silah yerleştirme" yorumu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önceki hafta yaptığı açıklamada Belarus'a "taktik nükleer silah" konuşlandıracaklarını bildirmişti. Söz konusu duyurudan sonra Batılı devletlerden gelen açıklamaları yorumlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Planımız tıkır tıkır işliyor, değişmeyecek." dedi.

DÜNYA 27.03.2023, 15:14 Hakan Öksüz
Peskov'dan "Belarus'a nükleer silah yerleştirme" yorumu

Moskova'da basın mensuplarının sorularına yanıt veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gündemin sıcak başlıklarına ilişkin konuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önceki hafta yaptığı açıklamada da belirtildiği gibi Belarus'a "taktik nükleer silah" konuşlandıracaklarını hatırlatan Peskov, şüpheye yer bırakmayacak şekilde bu plana sadık olduklarını söyledi. 

"Nükleer silah planımız değişmeyecek"

Bazı Batılı ülkelerin bu plana şiddetle karşı çıktıklarını ve olumsuz açıklamalarda bulunduklarını söyleyen Peskov, "İstedikleri tepkiyi verebilirler. Bunlar bizi planlarımızı değiştirmez." dedi.

"O patlamalarda Batılı devletlerin parmağı var"

Kuzey Akım 1 ile 2 doğal gaz boru hatlarında önceki yıl büyük patlamalarını yaşandığını anımsatan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Elde ettiğimiz veriler, bazı devletleri ile onlara bağlı özel servislerin, bu terör eyleminin arkasında olduğunu ortaya koydu. Batılı ülkeler bunun üzerini örtmeye çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)