Peskov'dan ABD'ye: "Tamamen saçmalık"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Umman Körfezi'ndeki saldırıya ilişkin ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'ı suçlamasını "saçmalık" olarak değerlendirdi.

DÜNYA 16.06.2019, 18:50
Peskov'dan ABD'ye: "Tamamen saçmalık"

Peskov, Rossiya 1 televizyon kanalında katıldığı bir programda, Umman Körfezi'ndeki 2 tankere yönelik saldırıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Saldırı konusunda Trump'ın İran'ı suçlamasına değinen Peskov, "Bu tür olaylar, gerçekten küresel ekonominin temellerini sarsabilecek kapasiteye sahiptir. Bu nedenle doğrulanmamış suçlamalar dikkate alınmayabilir" diye konuştu.

Peskov, olayla ilgili inandırıcı bilgilerin ortaya çıkması gerektiğine işaret ederek, "Bu durumda, bazı gizli bilgilere atıfta bulunmak saçmadır" dedi.

UMMAN KÖRFEZİ'NDE NE OLDU?

Umman Körfezi'nde seyreden "Front Altair" ve "Kokuka Courageous" isimli petrol tankerleri önceki perşembe günü saldırıya uğradıkları için ABD Donanmasından yardım istemişti. 

Singapur ve Tayland'a petrol ürünleri taşıyan "Kokuka Courageous", uğradığı saldırıda aldığı iki darbeyle hasar görmüş, 21 kişilik mürettebatı tahliye edilmişti.

ABD yönetimi, saldırıya ilişkin İran'ı suçlamış ve İran Devrim Muhafızları Ordusuna ait devriye botunun Umman Körfezi'nde saldırıya uğrayan tankerden patlamamış mayınları topladığı iddiasıyla ilgili görüntüleri yayınlamıştı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise saldırılarla ilgili ABD'nin "sabotaj diplomasisi" yürüttüğünü belirtmişti.

Yorumlar (0)