Peskov açıkladı: Erdoğan ile Putin görüşecek!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin arasında yarın İran'ın başkenti Tahran'da yapılacak görüşmeye ilişkin bilgi verdi.

DÜNYA 18.07.2022, 17:37 19.07.2022, 08:36 Hakan Öksüz
Peskov açıkladı: Erdoğan ile Putin görüşecek!

İran'ın başkenti Tahran, yarın (19 Temmuz) yedincisi düzenlenecek olan Üçlü Zirve Toplantısı'na ev sahipliği yapacak. Konuya ilişkin bilgilendirmede bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi bir araya gelecek." dedi.

Üçlü görüşmede ikili görüşmeler de yapılacak

Üçlü görüşmede bölgesel ve uluslararası konuların masaya yatırılacağını aktaran Peskov, "Üç lider arasında baş başa ikili görüşmeler de gerçekleştirilecek. Daha önce aktardığımız gibi Putin ve Erdoğan arasında ilerleyen süreçte bir dizi görüşme yapılacak. Bu üst düzey görüşmelerden biri de yarın Tahran'da gerçekleşecek. Suriye'nin mevcut sorunlarına ilişkin çözümler ele alınacak." ifadelerini kullandı.

Pyotr Ilyichev: "Gemilere izin vereceğiz ama kontrol edeceğiz"

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Pyotr Ilyichev ise Ukrayna'da oluşturulacak tahıl koridorunun temellerinin İstanbul'da atılacağını bildirdi. Ukrayna'dan bazı yetkililer ile Birleşmiş Milletler temsilcilerinin de İstanbul'daki toplantıya katılacağını kaydeden Ilyichev, "Ukrayna'daki tahılın dünyaya ihraç edilmesi için yardıma hazırız. Bunun için ticari gemilerin bölgeye sefer düzenlemesine müsaade edilecek. Bununla birlikte silah kaçakçılığını engellemek için bu gemileri kontrol ederek provokasyonları önleyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)