Pentagon yetkilisinden Rusya açıklaması: Kaçınılmaz değil!

Rusya'nın Donbas bölgesinde saldırıya geçtiğini kaydeden bir Pentagon yetkilisi, "Ruslar halen daha üstünlüğü ele geçirmedi. Donbas'ı ele geçirmelerini 'kaçınılmaz' olarak görmemek gerekir." dedi.

DÜNYA 19.04.2022, 21:11 20.04.2022, 13:17 Hakan Öksüz
Pentagon yetkilisinden Rusya açıklaması: Kaçınılmaz değil!

Ukrayna ile Rusya arasında 24 Şubat'ta başlayan savaş devam ediyor. Çatışmaların şiddetinin arttığı cepheden haberler geliyor. Bir Pentagon yetkilisi, savaşa dair gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. 

"Hem Rusya hem de Ukrayna tarafı, Donbas'taki savaşın başladığına dair duyuru yaptı." diyen yetkili, "Rusya'nın bu bölgeyi ele geçirmesi gibi bir kesinlik yok. Bu kaçınılmaz bir durum değil." ifadelerini kullandı.

"Rusya'nın bölgedeki tabur sayısı 78 oldu"

Donbas operasyonunun, bundan sonra gerçekleşecek daha büyük saldırıların habercisi olduğunu düşündüklerini dile getiren yetkili, "Rusya halen daha planlarını şekillendirmeye çalışıyor. Kara kuvvetleri, İzyum’un güneybatısına gönderiliyor. Son bir gün içinde Donbas bölgesine iki tabur daha sevk ettiler. Böyle tabur sayısını 78 yaptılar." diye konuştu.

"Rusya üstünlüğü ele geçiremedi"

İsmini vermeyen Pentagon yetkilisi 24 Şubat'tan bu yana Rusya'nın savaşma gücünün yüzde 75 civarına indiğini belirtti. 

Gürcistan'daki bazı Rus birliklerinin Ukrayna'ya kaydırıldığını kaydeden yetkili, "Birliklerin tam konumuna ulaşamadık. Rusya halen daha üstünlüğü ele geçiremedi. Mariupol'deki kuvvetleriyle kuzeydoğudaki cephesi kuvvetlerini birleştirmeye çalışıyor. Rusya'nın Donbas'ı ele geçirmesini 'kaçınılmaz' olarak görmemek gerekir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)