Pentagon: Patlama muazzam derecede büyüktü!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Ukrayna tarafından vurulan Rusya'nın amiral gemisi hakkında açıklama yaptı. Bu olay nedeniyle diğer Rus gemilerinin Karadeniz'de güneye çekildiğini belirten Kirby, "Patlama muazzam derecede büyüktü. Nedenini tam olarak bilmiyoruz. Gemi şu anda seyir halinde." dedi.

DÜNYA 14.04.2022, 21:06 15.04.2022, 12:55 Hakan Öksüz
Pentagon: Patlama muazzam derecede büyüktü!

Ukrayna ordusunun Neptun füzeleriyle vurduğu "Moskova" isimli Rus kruvazörüne ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Konuya ilişkin bir açıklama da Pentagon'dan geldi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, patlamanın korkunç derecede büyük olduğunu söyledi.

"Rus gemileri güneye çekiliyor"

Rus savaş gemilerinin Ukrayna kıyılarından uzaklaştığını kaydeden Kirby, "Rus gemileri Karadeniz'in daha güney bölgelerine çekliyorlar. Rus kruvazörünün vurulmasından sonra bu oldukça doğal." dedi.

"Gemi halen daha seyir halinde"

Vurulduğu söylenen Rus kruvazöründe en az bir adet patlamanın olduğunu tespit ettiklerini söyleyen John Kirby, "Patlamaya ilşkin ayrıntılarla ilgili kesin konuşamıyoruz. Bildiğimiz şey, patlama devasa bir hasara neden oldu. Gemi halen daha Karadeniz'de ve seyir halinde. Kendi rotasında ilerlediğine dair haberler aldık. Doğu yönüne doğru rotasını kırdığını öğrendik. Büyük olasılıkla onarım işlemleri için Sivastopol'a gidecek." dedi.

"Patlamanın gerçek nedeni belirsiz"

Gemideki patlamanın nedeninin gerçekten de Ukrayna'nın iddia ettiği gibi olup olmadığını bilmediklerini söyleyen Kirby, "Şu an tahmini olarak Odesa'nın 96 kilometre güneyinde bulunuyor. Patlama muazzam derecede büyüktü. Çevrede bulunan donanma gemileri yardım etmeye çalıştı. Bize gelen bilgilere göre gemi kaptanı, yardıma ihtiyaç olmadığını belirtti." diye konuştu.

Sullivan: "Rusya mecburen kabul etti"

Vurulduğu söylenen Moskova adlı kruvazörün Rusya'nın amiral gemisi olduğunu belirten ABD Ulusal Güvenlik Danışması Jake Sullivan, "Rusya mecburen kabul etti. Gemide ağır hasar var. Beceriksizlik veya saldırıya uğramak gibi iki seçenekleri vardı. Bu iki seçene de onlar için kötü." dedi. 510 mürettebatın bulunduğu belirtilen gemide yer alan mühimmatın infilak ettiği söyleniyor.

Yorumlar (0)