Pentagon: "İran yanlış hesap yapmasın"

ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan, "İran'ın yanlış hesap yapmasından kaçınmak istiyoruz. Ortadoğu'daki ABD güçlerine dönük korumayı artıracak şeyleri gözden geçiriyoruz." dedi.

DÜNYA 23.05.2019, 23:30
Pentagon: "İran yanlış hesap yapmasın"

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Vietnam Dışişleri Bakan Yardımcısı Pham Binh Minh ile görüşmesi öncesinde gazetecilere demeç verdi.

Shanahan, Ortadoğu'daki ABD güçlerine yönelik korumayı artırmak adına bölgeye daha fazla asker gönderebileceklerini duyurdu.

"10 BİN ASKER GÖNDERMEYECEĞİZ"

ABD'nin bölgeye yaklaşık 10 bin asker göndermeyi planladığı ile ilgili haberleri reddeden Shanahan, "Ortadoğu'daki ABD güçlerine dönük korumayı artıracak şeyleri gözden geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

"İŞİMİZ CAYDIRICILIKTIR"

"İran'ın yanlış hesap yapmasından kaçınmak istiyoruz." diyen Shanahan, "Bunların haklı yorumlar olduğunu düşünüyorum. İşimiz caydırıcılıktır. Bu, savaşla ilişkili değil. Orta Doğu'da görevlerimiz var. Serbest dolaşımı sağlamak, Suriye ve Irak'ta terörle mücadele, El Kaide'nin Yemen'de yenilmesi ve daha sonra da Ürdün ve İsrail'in korunması gibi." diye konuştu.

Önceki gün Pentagon'un, Beyaz Saray'a 10 bin asker gönderme talebinde bulunduğu iddia edilmişti.

Yorumlar (0)