Pentagon duyurdu: Doğu Avrupa'ya askeri sevkiyat

Pentagon, 400 dolaylarında asker, 10 tane F/A-18 tipi savaş uçağı ve birkaç C-130 tipi askeri uçağı Doğu Avrupa’ya sevk ettiklerini duyurdu.

DÜNYA 30.03.2022, 00:44 30.03.2022, 13:55
Pentagon duyurdu: Doğu Avrupa'ya askeri sevkiyat

Pentagon Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, Norveç’te tatbikatta bulunan ve 200 askerden meydana gelen deniz piyadelerini Litvanya’ya kaydırdıklarını belirtti.

200 askerin an itibarıyla Litvanya’da bulunduğunu kaydeden Kirby, “Güney Carolina’daki deniz piyadelerine bağlı 10 adet F/A-18 Super Hornet uçağı ve birkaç tane C-130 uçağı da buraya kaydırılacak. Gidecekleri noktayı tam olarak belirtemem fakat oraya kaydırılacaklar ve bu birlik de 200 personelden meydana geliyor.” sözlerini sarf etti.

"Bu gerçek bir çekilme değil"

Kirby, Kiev etrafındaki Rus askerlerinin sayısının azaldığına yönelik açıklamaya da temkinli yaklaştı.

Hususa dair bir soru üzerine değerlendirme yapan Kirby, Rusya’nın Kiev etrafındaki küçük bir birliğini çektiğini fakat bunun gerçek bir çekilme olmadığını öne sürdü.

Kirby, “Bunu gerçek bir çekilme olarak görmüyoruz, yalnızca kuvvetlerini kaydırıyorlar. Bu sebeple de ülkenin diğer yerlerde daha büyük saldırılara hazırlıklı olmak lazım. Başkente yönelik tehdit devam ediyor." şeklinde konuştu. 

Rusya’nın halihazırda Kiev etrafında ciddi sayıda bir kuvvet bulundurduğunu söyleyen Kirby, bahse konu Rus birliklerinin kuzeye doğru çekildiğini ifade etti.

Pentagon, evvelki gün de 6 elektronik harp yeteneğine sahip EA-18G Growler tipi savaş uçaklarını ve bu uçaklara refakat edecek 240 askerin Almanya’ya sevk edileceğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)