Pentagon'dan yaptırım kararı!

Pentagon, iki ülke arasındaki silah satışlarının Milli Savunma Bakanlığına yönelik yaptırımlardan etkilenmemesi adına muafiyet hazırlanacağını açıkladı.

DÜNYA 16.10.2019, 00:39 17.10.2019, 01:32
Pentagon'dan yaptırım kararı!

Pentagon'da gazetecilere konuşan üst düzey bir savunma yetkilisi, ABD yönetiminin Barış Pınarı Harekatından dolayı Türkiye'ye uygulanan yaptırımlar konusunda değerlendirmeler yaptı.

"Genel bir muafiyet hazırlıyor"

İsmini vermeyen bir yetkili, "Hazine Bakanlığı, henüz hazırlamamış ise de hazırlıyordur, yaptırımlar kapsamında devam eden faaliyetlerin etkilenmemesi için genel bir muafiyet hazırlıyor. Burada amaç askeri satışları ve diğer kalemleri yaptırımların kapsamından çıkarmaktır." dedi.

Bakanlığın hazırladığı muafiyete bakmak gerektiğine işaret eden yetkili, "Amaç, gerek Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen diplomatik ilişkiler, gerekse bizim faaliyetlerimiz olsun resmi işlerin devam etmesini sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

"Mevcut krizin ötesine bakmamız gerekir"

Ankara ile diplomatik görüşmeleri devam ettirmek istediklerini aktaran yetkili, "Bu ilişki uzun, güçlü bir askeri ilişki ki bu ilişkiyi devam ettirmek için mevcut krizin ötesine bakmamız gerekir." değerlendirmesini yaptı.

Yaptırımlardan Milli Savunma Bakanlığının doğrudan ABD'den almadığı ancak alımlarda ABD finans sistemini kullandığı noktaların etkileneceğini aktaran yetkili, Bakanlık bünyesinde başta Bakan Hulusi Akar ve diğer sivil yöneticilerin hedef alındığını belirtti.
 

Yorumlar (0)