Pentagon'dan Trump'ın duvarına 3,8 milyar dolar!

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) Meksika sınırına duvar için 3,8 milyar dolar fon aktarılacak.

DÜNYA 14.02.2020, 07:54
Pentagon'dan Trump'ın duvarına 3,8 milyar dolar!

Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı), bütçesinden 3,8 milyar dolarlık bölümü, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Meksika sınırına inşa ettireceği duvar için aktaracağını duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) ABD Kongresine yapılan bildirimde, F-35 programı da dâhil olmak üzere çeşitli silah programlarına ayrılan 3,8 milyar dolarlık bütçenin, ABD'nin güney sınırına (ABD-Meksika sınırı) örülen duvar için aktarılacağı belirtildi.

Yayımlanan bildiride, 3,8 milyar dolar kaynağın "ABD'nin daha büyük önceliklerini desteklemek" ve "İç Güvenlik Bakanlığının uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelesine destek sağlamak" için verileceği kaydedildi.

Donald Trump ulusal acil durumu uzattı 

Diğer taraftan, ABD Başkanı Donald Trump da geçen yıl 15 Şubat'ta Meksika sınırına ilişkin ilan edilen ulusal acil durumun süreceği konusunda ABD Kongresini bilgilendirdi.

ABD Başkanı Donald Trump bilgilendirmede, "ABD'nin güney sınırdaki sınır güvenliği ve insani kriz durumları ulusal güvenliğimizi tehdit etmeyi sürdürüyor." ifadesini kullandı.

ABD Temsilciler Meclisinde duvar krizi

ABD Temsilciler Meclisinde geçen yıl başında kabul edilen geçici bütçe yasa tasarısında, Meksika sınırına örülecek duvar için 5,6 milyar dolar fon ayrılmış fakat ABD Senatosu bu miktarı kabul etmediği için ABD Başkanı Donald Trump ile ABD Kongresi arasında kriz yaşanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, geçici bütçe tasarısını Meksika duvarı için finansman içermediği gerekçesiyle imzalamayacağını duyurmuştu.

Demokratların duvar finansmanı konusunda geri adım atmaması sonrasında ise federal hükümet kısmen kapanmıştı.

Yorumlar (0)