Pentagon'dan Trump'a duvar desteği!

Pentagon, bütçesinden 127 savunma projesi için ayrılan parayı Trump'ın Meksika sınırına yapmaya başladığı duvara ayırdı.

DÜNYA 04.09.2019, 20:09
Pentagon'dan Trump'a duvar desteği!

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) bütçesinde 127 savunma projesi için ayrılan parayı, Başkan Donald Trump yönetiminin Meksika sınırına örmeye başladığı duvarın yapımına ayırdığı belirtildi.

Savunma Bakanı Mark Esper, savunma projelerinden duvar için ayrılan para konusunda Kongreyi bir mektupla bilgilendirirken, bu adımı Trump'ın şubat ayında Meksika duvarıyla ilgili ilan ettiği Ulusal Acil Durum Deklarasyonu gereğince attıklarını kaydetti.

Pentagon projelerin listesini henüz açıklamadı ancak Esper mektubunda söz konusu projelere ayrılan toplam miktarın 3,6 milyar dolar olduğunu ve bunların yarısına yakının askeri inşaat işlerinden ayrılacağını ifade etti. 

Trump ile Kongre'nin duvar savaşı!

ABD kongre üyeleri daha önce Pentagon bütçesi için ayrılan paranın yasal olarak bütçe yasasında belirtildiği gibi kullanılması gerektiğini aktarırken, Trump yönetimi ise Meksika duvarının bir ulusal güvenlik sorunu olduğunu ve savunma bütçesinden buraya para aktarabileceği görüşünde ısrar ediyor.

Bu yılın başında Trump duvar için istediği paraya geçici bütçeye eklemeye çalışmış, Kongre ise bu teklifi geri çevirmiş ve federal hükümet bir buçuk aydan fazla bir süre ile kapanmıştı. 

Yorumlar (0)