Pentagon'dan 'Rusya' iddiası: İşgal gerekçesi için hazırlık yapılıyor

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya’nın Ukrayna’ya ilişkin işgal saldırısını haklı çıkarmak için sahte içerikler üreteceğine yönelik kanıtlar olduğunu belirterek, “Rusların olası bir işgal bahanesi uydurmaya çalışacaklarına yönelik bilgimiz var" şeklinde konuştu. 

DÜNYA 04.02.2022, 08:36
Pentagon'dan 'Rusya' iddiası: İşgal gerekçesi için hazırlık yapılıyor

Ukrayna-Rusya arasındaki gerilim sürerken ABD Savunma Bakanlığı’ndan yeni iddialar geldi. 

“İşgal bahanesi uydurabilirler”

Bir basın toplantısı düzenleyen Pentagon Sözcüsü John Kirby, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırısını haklı çıkarmak amacıyla sahte videolar üreteceğine ilişkin kanıtlar olduğunu belirterek, “Rusların olası bir işgal bahanesi uydurmaya çalışacaklarına yönelik bir bilgimiz var" sözlerini kullandı. Kirby, Rusya’nın Ukrayna istihbarat güçleri ya da ordusu tarafından "Rus egemen topraklarına, Rusça konuşanlara karşı" bir saldırı gerçekleştirmeyi planladığını düşündüğünü belirten Kirby, "Bu saldırının bir parçası olarak, Rusya'nın yıkılan yerlerin ve yas tutanların görüntülerini tasvir eden aktörler ve cesetler içeren çarpıcı bir propaganda videosu tasarlayacağına inanıyoruz" açıklamasını yaptı. 

Kirby, planın bir parçası olarak bu videolarda, Ukraynalı askerlerde bulunan teçhizatın Batı tarafından tedarik edildiğini gösterileceğini ve bunu Ukrayna'ya karşı Rusya'nın misillemelerini daha da haklı çıkaracağını ifade etti. Bu sahte videoların Ukrayna’yı işgal etmek için bahane olacağını dile getiren Kirby, "Ruslar tarafından geçmişte bu tarz faaliyetler gördük ve bunu söylemenin önemli olduğunu düşünüyoruz” sözlerini kullandı. Ayrıca Kirby, “Tecrübelerimiz sayesinde bunun gibi çok az planın Rus hükümetinin en üst yetkilileri tarafından onaylanmadığını aktarabilirim" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)