Pentagon'dan Bağdadi iddialarına yalanlama!

Orgeneral Mark Milley, terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin cesedinin denize atıldığı iddialarına yanıt verdi. Milley, "Ceset, silahlı çatışma kanunlarına uygun bir şekilde imha edildi." dedi. 

DÜNYA 29.10.2019, 11:07
Pentagon'dan Bağdadi iddialarına yalanlama!

Terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürülmesinin ardından Orgeneral Mark Milley ile ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Orgeneral Milley, operasyonun ayrıntılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin bir tünelde üzerinde patlayıcı yüklü yeleği infilak ettirerek intihar ettiğini kaydeden Milley, Bağdadi'nin cesedinin güvenli bir ABD tesisine götürülerek DNA testine tabi tutulduğunu ve cesedinin daha sonra imha edildiğini açıkladı.

"Silahlı çatışma kanunlarına uygun şekilde imha edildi"

Milley, Bağdadi'nin cesedinin denize atıldığına ilişkin soruya "Ceset, silahlı çatışma kanunlarına uygun bir şekilde imha edildi." karşılığını verdi.

Operasyon sonucu iki erkek DEAŞ üyesinin sağ ele geçirildiğini bildiren Milley, bu kişilerin ABD'nin elinde tutuklu olduklarını ve güvenli bir üsse götürüldüğünü belirtti.

"Türkiye sınırına 6 kilometre mesafede olduğu tespit edildi"

Milley, Bağdadi'nin yerinin belirlenmesi sürecine de dikkat çekerek, "Savunma Bakanlığı nezdindeki birçok birim ve kurumlar arası istihbarat ile hedefin yerinin, Suriye'nin bir ilinde Türkiye sınırına 6 kilometre mesafede bir yerde olduğu tespit edildi." ifadelerini kullandı. 

"Sadece ABD'nin düzenlediği bir operasyondu"

"SDG'nin komutanı (PKK'lı Ferhat Abdi Şahin), ABD operasyonunda bir SDG üyesinin de yer aldığını, DEAŞ'ın içine birini yerleştirerek istihbarat elde ettiklerini' söylüyor. Bunları teyit edebilir misiniz?" sorusu üzerine Milley, şunları kaydetti:

"Bu personel bakımından sadece ABD'nin düzenlediği bir operasyondu. Biliyorum, medyada yer alan ve SDG'nin de ABD askerleri arasında unsurları, askerleri veya bir askeri olduğuna ilişkin yorumlara atıfta bulunuyorsunuz. SDG ile olup biten her şeyi ifade edemem ama saldırıyı düzenleyen, havada dolaşan uçaklar bakımından bu tamamen bir ABD operasyonuydu."

Yorumlar (0)