Pentagon, 380 milyon dolarlık tarihi anlaşmaya imza attı 

ABD Savunma Bakanlığı, Joe Biden’ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu “500 milyon hızlı test kiti” hakkında tarihi bir adım attı. Evde hızlı şekilde test yapılmasını sağlayan 500 milyon kit, 380 milyon dolara satın alındı. 

DÜNYA 14.01.2022, 10:25 16.01.2022, 10:05
Pentagon, 380 milyon dolarlık tarihi anlaşmaya imza attı 

ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz günlerde koronavirüs ile mücadele kapsamında bir basın açıklaması yaparak evde hızlı test için 500 milyon adet kit alınacağını duyurmuştu.  

Biden istedi, Pentagon harekete geçti 

Biden’ın açıklamasının ardından hızla harekete geçen Pentagon, yazılı bir açıklama yaparak 500 milyon test kitinin alındığını ve şu anda malzemenin hazırlandığını duyurdu: “ABD Savunma Bakanlığı ile ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı arasında gerçekleştirilen anlaşmaya bağlı olarak 500 milyon adet, 380 milyon dolarlık Covid-19 hızlı test kiti satın alınmak üzere harekete geçildi.” 



3 eyaletin dev şirketleriyle anlaşma yapıldı 

Pentagon açıklamasında, Indiana’dan, California’dan ve Florida’dan 3 farklı şirketle anlaşmaya vardıklarını duyurdu.  

Biden’ın emri verdiği bu satın alımın finansmanının, “Amerika’yı Kurtarma Planı Yasası” aracılığıyla sağlandığı bildirildi. Pentagon tarafından satın alınan hızlı test kitleri, ülkedeki kit sıkıntısını gidermek amacıyla ücretsiz olarak dağıtılacak. 

Yorumlar (0)