Pentagon 100.000 ceset torbası alacak

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) "Covid-19 sebebiyle 100 bin ceset torbası temin edeceği" iddia edildi.

DÜNYA 02.04.2020, 09:20
Pentagon 100.000 ceset torbası alacak

ABD FEMA'nın (Federal Acil Durum Yönetim Ajansı) Pentagon'dan (Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı), Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınında kullanılmak üzere 100 bin ceset torbası talebinde bulunduğu ileri sürüldü.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı vaka ve can kaybı sayısı hızla artarken, Amerika Birleşik Devletleri'nde salgının beklenen bilançosuna yönelik hazırlıklar da hız kazandı.

Bloomberg'de yer alan ve FEMA (Federal Acil Durum Yönetim Ajansı) yetkililerine dayandırılan haberde, yeni tip koronavirüs kaynaklı muhtemel can kayıpları için 100 bin ceset torbası talep edildiği ve bu talebin ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) iletildiği belirtildi.

ABD SAvunma Bakanlığının elindeki 50 bin ceset torbasını Federal Acil Durum Yönetim Ajansı'na yakın zamanda göndereceği, kalan 50 bin ceset torbası için ise alım yapacağı bildirildi.

Konuyla ilgili henüz ABD Savunma Bakanlığı ve Federal Acil Durum Yönetim Ajansı yetkililerinden resmi bir açıklama gelmedi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, önceki gün Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında "koronavirüs salgınında ABD genelinde 100 ila 240 bin arasında kişinin hayatını kaybedebileceğini" açıklamış, Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün 100 bin ila 200 bin insanın öleceğine ilişkin tahmininin tutmasının ABD Hükümetinin iyi iş çıkardığı anlamına geleceğini söylemişti.

Yorumlar (0)