Pekin’de karantina endişesi! Halk stok yapmaya başladı

Çin’in merkez şehri olan Pekin’de yeniden Covid-19 hastalarının tespit edilmesinin sonrasında halk marketlere gıda ürünlerini stoklamak için koştu.

DÜNYA 25.04.2022, 13:16 25.04.2022, 15:34
Pekin’de karantina endişesi! Halk stok yapmaya başladı

Çin'in ekonomi merkezlerinden birisi Şanghay'da aşağı yukarı bir aydır gibi zamandır devam eden yoğun karantina önlemlerinin sonrasında başkent olan Pekin'de de benzer tertibatları gerçekleştirme düşüncesi, şehirde yaşayan halkın gıda ürünlerini depolamak adına marketlerde yoğunluk oluşmasına sebep oldu.

İnternet üzerinde sosyal medya hesaplarından yayınlanan görüntü ve fotoğraflarda, korku yaşayan halkın süpermarketlere akın ettiğini, yağ, et, un ve pirinç ve benzeri başlıca gıda malzemelerinin satın alındığı fark edildi. Birden fazla süpermarket raflarındaki ürünler biterken, ödeme yapabilmek için insanlar kasalarda uzun sıralar oluşturdu. Oluşan fazla talebi sorunsuz karşılayabilmek adına şehirde ki süpermarketlerin iş süreleri uzatılarak, çalışan sayıları yükseltildi.

Test zorunluluğu kuyruk oluşturdu

Çin’in başkenti olan Pekin'de geride kalan iki gün içerisinde 47 tane Covid-19 vakası görülürken, hastalığa yakalanan kişilerden 26'sının Chaoyang bölgesinde yaşadığı açıklandı. Toplamda şu an bin 230 vatandaşın yakın temaslı şeklinde olduğu belirlendi. Bu temaslı kişilerin hemen karantinaya alındığı söylendi.

Chaoyang bölgesinde birden fazla miktarda bina da yaşanan karantina içerisine alındı. Takribî 3,5 milyon popülasyona sahip çevrenin hepsine üç defa tur olacak toplu şekilde nükleik asit testi gerçekleştirileceği, semtte yaşamını sürdüren ve çalışan kişilerin pazartesi, test yaptırmak zorunda olduğu belirtildi. Bu yapılacak olan testler pazartesi, salı ve cuma günü olacağı için pazartesi günü erken vakitlerde test merkezlerinin önünde çok fazla miktarda insan kuyruklarının oluştuğu fark ediliyor.

26 Şubat’tan bu yana 138 kişi öldü

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Şanhay'da Covid-19 sebebiyle dün 51 kişi yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bunun yanı sıra Şanghay'da 16 bin 983 asemptomatik, 2 bin 472 semptomatik vaka görüldüğü de belirtildi. Şehirde 26 Şubat'tan itibaren 138 kişi de yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)