Pek yakında... Putin'in yenilmezleri!

Vladimir Putin, Rusya'nın "yenilmez" diye isimlendirilen silahlarının, Rus ordusuna ilerideki yıllarda kazandırılacağını belirtti.

DÜNYA 27.06.2019, 19:26
Pek yakında... Putin'in yenilmezleri!

Putin, Kremlin Sarayı'nda askeri okul mezunları için düzenlenen törende açıklama yaptı.

Rusya'nın savunma kapasitesinin ve silahlı kuvvetlerinin güçlendirilmesi çalışmalarının önemine işaret eden Putin, ordunun ve donanmanın yeniden teçhizatının gelişmiş silahlarla uygulanması gerektiğini söyledi.

"SINIRSIZ SEYİR FÜZESİ ORDUYA GİRECEK"

Putin, "Hipersonik füze sistemi 'Kinjal', lazer sistemi 'Peresvet', kıtalararası balistik füze 'Sarmat', 'Poseidon' insansız denizaltı, nükleer enerjiyle çalışan sınırsız menzilli seyir füzesi 'Burevestnik' ve diğer modern teknolojiler önümüzdeki yıllarda orduya girecek." ifadelerini kullandı.

Yüz binlerce işçi, mühendis ve tasarımcının emeği olan bu silahların, güvenli ve yetenekli ellerde bulunması gerektiğini söyleyen Putin, yeni mezun askerlerin bu silahları mükemmel şekilde kullanmasının görevi olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, önceki yıl martta Federal Mecliste yaptığı konuşmada, aralarında Avangard ve Sarmat füze sistemlerinin de bulunduğu birçok yeni silahı "yenilmez" olarak nitelendirmişti.

Yorumlar (0)