Patriotların Slovakya’ya sevkiyatı görüntülendi

Rusya’nın Ukrayna saldırıları sonrasında Avrupa’nın Doğu ülkelerini güçlendirmeye çalışması dahilinde Slovakya’ya gönderilmiş olan Patriot Hava Savunma Sistemleri’nin sevkiyatı Çekya’da kameralar tarafından kaydedildi.

DÜNYA 20.03.2022, 11:41 21.03.2022, 11:24
Patriotların Slovakya’ya sevkiyatı görüntülendi

Rusya’nın Ukrayna saldırılarının ardından Rusya’nın Doğu Avrupa’daki ülkelerle Baltık ülkelerine saldırı ihtimaline karşı 18 Mart 2022 tarihinde NATO’nun talebinin ardından Hollanda ve Almanya tarafından Slovakya’da Patriot Hava Savunma Sistemleri gönderilmesi kararı alınmıştı.

Patriot sistemleri Çekya’da görüntülendi

Bu karar sonrasında Avrupa’dan yola çıkan Patriot sistemlerinin sevkiyatı Çekya’da görüntülendi. Hollanda Savunma Bakanlığı’nca, Slovakya’ya gönderilmiş olan Patriot’lara dair yapılan paylaşımda, sistemlerin Slovakya’nın orta kesiminde yer alan Silezya hava üssünün yakınlarına konuşlandırılacağı kaydedildi. Yapılan sistemlerin Nisan ayı itibarıyla aktif edileceği ve 6 ay daha Slovakya’da kalacağı ifade edildi.

Bununla beraber Slovakya, Patriot Hava Savunma Sistemlerine sahip olurken, ülkenin elinde bulunan S-300 Hava Savunma Sistemleri’nin ise Ukrayna’ya gönderilmesi amaçlanıyor.

Yorumlar (0)