Patlamada ihmal! Cumhurbaşkanı ve Başbakan önceden uyarılmış

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile Başbakanı Hassan Diyab'ın, Temmuz ayında "Beyrut Limanı'nda bulunan amonyum nitrat" konusunda uyarıldıkları ortaya çıktı.

DÜNYA 11.08.2020, 11:41
Patlamada ihmal! Cumhurbaşkanı ve Başbakan önceden uyarılmış

Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın etkisi hala sürüyor. Söz konusu patlama nedeniyle 200'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, binlerce Lübnanlı ise evsiz kalmıştı.

Halkın tepkisini çeken patlamaya ilişkin ortalığı karıştıracak bir iddiada bulunuldu.

Alınan bilgiye göre, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile Başbakanı Hassan Diyab, Temmuz ayında "Beyrut Limanı'nda bulunan amonyum nitrat" konusunda uyarıldılar. 

Limanda 6 senedir uygun olmayan şartlarda saklanan 2.750 ton amonyum nitrata ilişkin bir rapor sunuldu. 

Söz konusu raporda, patlayıcı niteliğine sahip olan amonyum nitratın yanlış şartlarda saklandığı ifade edildi. Depoda herhangi bir güvenlik tedbirine dikkat edilmediği kaydedildi. 

Amonyum nitrat maddesinin rahat bir şekilde çalınabileceği belirtilen açıklamada, depoya dışarıdan girilebildiği ve duvarların bazı yerlerinde çatlakların bulunduğu ifade edildi.

Teröristlerin, amonyum nitrat maddesine kolay bir şekilde ulaşabilecekleri aktarıldı. 

Raporun, 20 Temmuz günü Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile Başbakanı Diyab'a yollandığı ortaya çıktı. Belirtilen tarihten neredeyse iki hafta sonra Beyrut'u yerle bir eden patlama meydana geldi. 

Uzun süredir ekonomik kriz ile mücadele eden Lübnan'da patlama nedeniyle ciddi derecede hasarın oluştuğu ifade edildi. 

Avn, amonyum nitrat maddesi hususunda önceden kendisine bilgi verildiğini ve yetkililere gerekenin yapılması için emir verdiğini söylemişti. 

Yorumlar (0)