Paşinyan önce istifa etti sonra yeniden başbakan adayı oldu 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan istifa etti. Paşinyan’ın 20 Haziran’da yapılacak seçimlere kadar başbakan vekilliği yapacağı öğrenildi. 

DÜNYA 25.04.2021, 12:14 26.04.2021, 09:29
Paşinyan önce istifa etti sonra yeniden başbakan adayı oldu 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan tarafından geri alınmasının ardından gelen tepkilere karşılık nisan ayında istifa edeceğini açıklamıştı.

Ocak ayındaki Ermenistan-Azerbaycan savaşının kaybedilmesinin ardından gerek halktan gerekse siyasilerden “istifa et” çağrısı alan Paşinyan, bugün, istifa ettiğini açıkladı. 

Erken seçim yapılması için istifa etti



Nikol Paşinyan, mart ayında aldığı “gelecek ay istifa edeceğim” kararını açıklarken “Bunu, görevden ayrılmak amacıyla değil, erken seçimin olmasını sağlamak amacıyla yapacağım” şeklinde konuşmuştu.

20 Haziran’da gerçekleştirilecek parlamento seçimlerine kadar başbakan vekilliği yapacak olan Paşinyan, “İstifam sayesinde Parlamento iki kez başbakan seçmek zorunda kalmayacak” şeklinde açıklama yaptı.

Yeniden başbakan adayı oldu

Paşinyan, istifasını açıkladıktan sonra 20 Haziran seçimlerinde başbakanlık koltuğu için tekrar aday olacağını açıkladı. “Halk ne isterse o şekilde olacak” ifadelerini kullanan Paşinyan’ın görevden ayrılmasını isteyenlerin başında Ermenistan ordusu geliyor. 

Yorumlar (0)