Paşinyan: Mayın haritasının küçük bir kısmını verdik

Azerbaycan’a mayın tarlalarının haritalarını verdiği için muhalefetin sert eleştirilerine maruz kalan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan yaptığı açıklamada, haritaların hepsini vermediklerini belirterek, "Mayın tarlalarının haritalarını teslim ettik ve bunların önemli olmadığını söyleyemem ama bu, elimizdeki haritaların ufak bir kısmı." ifadelerine yer verdi.

DÜNYA 13.06.2021, 17:27 14.06.2021, 09:21 Hanife
Paşinyan: Mayın haritasının küçük bir kısmını verdik

Ermenistan’ın Yegvard şehrinde miting düzenleyen Başbakan Nikol Paşinyan, Azerbaycan sınırına döşedikleri 97 bin mayının yerlerini gösteren haritaları verme karşılığında Azerbaycan'ın da gözaltındaki 15 Ermenistan askerini iade edilmesini değerlendirdi.

Paşinyan, muhalefetin, Azerbaycan’a tüm mayın tarlalarına ait haritaları verdiğine yönelik iddialarda bulunarak kendisini eleştirdiklerini belirterek, "Mayın tarlalarının haritalarını teslim ettik. Bu haritalar elbette önemli ama bu, elimizdeki haritaların ufak bir kısmı." ifadelerine yer verdi.



Benzer bir değişimin Aralık 2020’de de yapıldığını hatırlatan Paşinyan, söz konusu haritaların, Ermenistan’ın veya Azerbaycan’ın pozisyonlarını göstermediğini, sadece Azerbaycan yakınlarında bulunan mayınları gösterdiğini belirtti.

Önceki gün Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada,  15 Ermenistanlı askerin iade edildiğini karşılığında ise Ermenistan'ın vaktiyle işgal ettiği Ağdam iline yerleştirdiği 97 bin mayının yerlerini gösteren haritaları aldıklarını duyurmuştu.

Yorumlar (0)