Paşinyan'ın hedefinde Ermenistan Cumhurbaşkanı: Darbecilerle birlikte hareket ediyorsun!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'ı Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden almayı reddederek darbecilerle birlikte hareket etmekle suçladı. Paşinyan, hükümet binası önünde 1 Mart akşamı büyük bir miting düzenleyeceğini duyurarak, tüm destekçilerini mitinge davet etti.

DÜNYA 28.02.2021, 17:36 Hanife
Paşinyan'ın hedefinde Ermenistan Cumhurbaşkanı: Darbecilerle birlikte hareket ediyorsun!

İşgal ettiği Dağlık Karabağ’da yaşadığı savaş hezimetinin ardından suların durulmadığı Ermenistan'da, Başbakan Nikol Paşinyan'ın hafta içi ordunun istifasını istemesiyle büyük bir kriz daha baş göstermişti.

Başbakan Paşinyan,  ordunun istifasını istemesi üzerine bir darbe girişimiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevden aldığını açıklamıştı.

Hem Paşinyan destekçilerinin hem de muhaliflerin sokağa indiği süreçte, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan Paşinyan'ın talebini reddederek Genelkurmay Başkanı'nı görevden alan kararnameyi imzalamadı.



Anlaşılmaz ve dayanıksız bir karar

Bu karar sonrası Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’ı darbecilerle birlikte hareket etmekle suçlayan Paşinyan, Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın aldığı kararın anlaşılmaz ve dayanaksız olduğunu, yasal zemini bulunmadığını belirtti.

Tüm destekçilerini mitinge davet etti

Paşinyan, hükümet binası önünde yarın akşam saat 18.30’da büyük bir miting düzenleyeceğini duyurarak, tüm destekçilerini mitinge çağırdı.

Yorumlar (0)