Paşinyan'ın eşi cepheye gidiyor!

İşgalci Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan'ın eşi, 12 kadınla birlikte cepheye gideceğini duyurdu. 

DÜNYA 27.10.2020, 13:57
Paşinyan'ın eşi cepheye gidiyor!

İşgal altındaki topraklarını kurtarmak için haklı bir mücadele veren Azerbaycan, Ermeni askerlerini ciddi kayıplara uğratmaya devam ediyor. Daha fazla direnemeyen Ermeni askerleri, cepheden kaçmaya başladı. Ortaya çıkan yeni görüntülerde, Ermeni askerlerinin "yağış altında üç gündür beklediklerini" ve "kendilerine yemek bile verilmediğini" söyleyerek isyan ettikleri görüldü. 

Bunun üzerine son çare olarak Ermenistan'ın kadınları da cepheye süreceği öğrenildi. Söz konusu kadınların muharebe hazırlık eğitimi aldığı ifade edildi. Ayrıca, kadınlara ilk yardım eğitimi verildiği de belirtildi. 

İşgalci Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan'ın eşi olan Anna Hakobyan'dan konuya ilişkin bir açıklama geldi. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Anna Hakobyan, yarın itibarıyla 12 kadınla beraber askerî tatbikat düzenleyeceğini ifade etti. 

Anna Hakobyan, kısa bir süre içerisinde Ermenistan'ın sınırlarını korumak amacıyla cepheye gideceklerini kaydederek, "düşman" olarak nitelendirdiği Azerbaycan'a vatanlarını asla teslim etmeyeceklerini belirtti.

Eurasianews geçen ay yazmıştı

Eurasianews isimli portalda geçen ay yer alan bir haberde, Anna Hakobyan'ın Ermeni kadınları Azerbaycan'da yaşayan sivillere yönelik saldırılara hazırladığı ifade edilmişti.

Söz konusu haberde, Anna Hakobyan'ın kendisini 2018 yılında "barış yanlısı" olarak yansıttığı ve Azerbaycan'da yaşayan kadınları barış kampanyasına dâhil olmaya çağırdığı belirtilmiş, fakat şimdi Ermeni kadınlarla beraber Dağlık Karabağ'da düzenlenen askerî tatbikatlarda yer aldığı kaydedilmişti. 

Haberde, Anna Hakobyan'ın barış için yaptığı çağrıları görmezden geldiği ve Azerbaycan'da bulunan yerleşim bölgelerini umursamadan Ermeni kadınları askerî tatbikata davet ettiği ifade edilmişti.

Askerî tatbikat alanından gelen görüntülerin Nikol Paşinyan'ın devrimci diktatörlüğünün bir tezahürü olduğu, ayrıca saldırgan politikalarını da bariz bir şekilde yansıttığı belirtilmişti.

Ermeni kadınların düzenlediği askerî tatbikatların, Ermenistan Savunma Bakanı Davit Tonoyan'ın "Yeni topraklarda savaşa hazırız." şeklindeki açıklamasından sonra geldiğine de dikkat çekilmişti. 

Yorumlar (0)