Paşinyan'ın elinden gelen sadece bu!

Ermenistan ordusu, her geçen gün Azerbaycan ordusu karşısında başarısızlığa sürükleniyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın tek yapabildiği ise hastaneye kaldırılan Ermeni askerlerinin yanına gitmek oldu. 

DÜNYA 28.10.2020, 11:14
Paşinyan'ın elinden gelen sadece bu!

İşgalci Ermenistan, Azerbaycan ile 26 Ekim günü sağlanan insani ateşkesi ihlâl ederek yerleşim bölgelerini hedef almaya devam ediyor.

Sivilleri acımasız bir şekilde katleden Ermenistan ordusu, Azerbaycan askerleri karşısında tutunamayarak ciddi kayıplar veriyor. 

İki ülke arasında çatışmaların sürdüğü alanlarda hem Türkiye'nin hem de Azerbaycan'ın SİHA'ları (silahlı insansız hava aracı) Ermeni askerlerini ve teçhizatlarını ortadan kaldırıyor. 

SİHA'lar karşısında köşeye sıkışan Ermeni askerlerinin artık gücü kalmadı. Azerbaycan ordusu her gün işgal altındaki topraklarını tek tek kurtarmaya devam ederken, gıda, mühimmat ve silah sıkıntısı çekmeye başlayan Ermeni askerleri mevzilerden kaçmaya başladı. 

Çatışma bölgelerinde kalan Ermeni askerleri ise ya SİHA'lar (silahlı insansız hava aracı) ile etkisiz duruma getiriliyor ya da yaralanarak hastanelere kaldırılıyor. 

Bu durum karşısında çaresiz kalan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın tek yapabildiği ise hastaneye kaldırılan Ermeni askerlerinin yanına gitmek oldu. 

Kaç sivil hayatını kaybetti?

İşgalci Ermenistan'ın saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden Azerbaycanlı sayısı belli oldu. Konuya ilişkin açıklama Azerbaycan Başsavcılığından geldi.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, 27 Eylül-28 Ekim tarihleri arasında terör devleti Ermenistan'ın alçak saldırıları nedeniyle 69 Azerbaycanlının yaşamını yitirdiği, 322 Azerbaycanlının ise yaralandığı ifade edildi. Söz konusu kişilerin arasında çocuk ve kadınların da yer aldığı belirtildi.  

Açıklamada, Ermenilerin saldırıları sonucu 415 tane devlet binası, 92 tane apartman ve 2 bin 338 konutun ağır tahribata uğradığı aktarıldı.

Yorumlar (0)