Paşinyan imzaladı: Türkiye-Nahçivan-Azerbaycan koridoru açılıyor

Ermenistan Başbakan’ı Paşinyan Türkiye ve Azerbaycan arasında demiryolu ve otoyolun yapılmasına ilişkin Türkiye-Nahçivan-Azerbaycan koridoruna onay verdi.

DÜNYA 15.10.2021, 21:04
Paşinyan imzaladı: Türkiye-Nahçivan-Azerbaycan koridoru açılıyor

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri liderler toplantısına katıldı.

Toplantıdaki konuşmasında Paşinyan, Karabağ meselesine ilişkin konuştu.

Paşinyan, Azerbaycan ile Ermenistan’ın bölgesel iletişiminin açılmasına ilişkin yakın zamanda somut sonuçlar elde etmeyi umduğunu söyleyerek, Ermenistan, Rusya ve Azerbaycan başbakan yardımcılarından oluşan üçlü grubun ulaşım kanallarının açılması amacıyla çalıştığını ve gelecekte somut sonuçlar elde etmeyi umduğunu söyledi.

“Bağlantılar Nahçıvan üzerinden sağlanacak”

Paşinyan açıklamasında, “Bu, Azerbaycan toprakları üstünden Rusya ile demir yolu ve kara yolu bağlantısı, İran ile ise demir yolu bağlantısı yapacağımız anlamı taşıyor. Nahçıvan ile Azerbaycan bizim topraklarımız üstünden kara yolu ve demir yolu bağlantısı kuracak.” dedi.

Paşinyan, Ermenistan’da barışı sağlamanın araçları ve sembolleri haline gelecek olan ulaşım bağlantısını açmayı desteklediğini kaydetti.

Ermenistan’ın bölgedeki tüm konulara ilişkin çalışmaya hazır olduğunu söyleyen Paşinyan, Karabağ ile yapılmış olan anlaşmalardaki görevlerin yerine getirilmesinin bölgede uzun vadeli ve kalıcı barış için koşullar oluşturacağının altını çizdi.

“Türkiye’yle normalleşmeye dair görüşme”

Paşinyan, “İlişkilerimizi Türkiye ile normalleştirmeye dair görüşmenin başlamasının da konuya ilişkin katalizör rolü oynayabilecek başka bir unsur olduğunu söylemeliyim.” şeklinde konuştu.

Bununla beraber Paşinyan, bu bağlamda Rusya’nın da bu sürece bütünüyle destek vermeye hazır olduğunu ifade ettiğini söyledi.

Yorumlar (0)