Paşinyan Facebook'tan canlı yayın yaptı

Facebook hesabı üzerinden canlı yayın yapan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermeni ordusunun zayıflaması sebebiyle anlaşmayı imzalamak zorunda kaldığını, bunu hem Ermeni Silahlı Kuvvetleri'nin hem de Karabağ yönetiminin istediğini söyledi. Paşinyan, "İmzalamasaydık sonuçlar çok daha ağır olacaktı" dedi.

DÜNYA 10.11.2020, 12:48 10.11.2020, 15:45
Paşinyan Facebook'tan canlı yayın yaptı

Facebook hesabı üzerinden canlı yayın yapan ve "Neden imzaladım?" sorusunun cevabını veren Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Karabağ’da çatışmaları sonlandıran anlaşmayı imzalamasının sebebini "Ermenistan ordusunun kaynaklarının tükenmesi" olarak açıkladı.

Ordu komutanlarının kendisine "Durması gerekiyor. Sorunlarımız çok büyük fakat çözümü yok. Tüm kaynaklarımız tükendi.” dediğini açıklayan Nikol Paşinyan, sadece askerî kaynaklardaki yetersizliğin değil, cephede savaşanların sayısının çok azaldığını, gidenlerin (ölenler ve kaçanlar) yerine koyacak yedek askerlerin olmadığını ifade etti.

Başbakan Paşinyan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bu noktada savaşanları dinlemek gerekiyordu. Cephede bir aydan fazla süredir değiştirilmeyen askerler vardı. Hem Ermenistan yönetimi hem de Dağlık Karabağ yönetimi bir an önce savaşın bitirilmesi gerektiğini söylediler. Eğer o imzayı atmasaydım sonuçlar çok daha ağır olacaktı.”

Yine "parfüm" dedi!

Daha önce de Başbakanlıktaki makamının kapısının kırıldığını ve protestocuların şahsına ait parfüm, saat, laptop ve ehliyetini çaldığını attığı bir twitle açıklayan Nikol Paşinyan, Facebook canlı yayınında da çalınan eşyalarını sıraladı.

Başbakanlık rezidansını basanların şahsına ait özel eşyaları çaldığını söyleyen Paşinyan, "E tabii ki bütün bunlar da elbette vatan adına!” diyerek imada bulundu.

Paşinyan'ın ilk açıklaması!

Dağlık Karabağ’daki çatışmaları sonlandıran anlaşmayla ilgili olarak Nikol Paşinyan, yaptığı ilk açıklamada şunları söylemişti:

“Hem şahsım hem de tüm milletim adına çok zor bir karar aldım. Rusya Devlet Başkanı (Vladimir Putin) ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı (İlham Aliyev) ile Dağlık Karabağ savaşını bitirmek amacıyla bir bildiriye imza attım. Yayınlanan bildiri, benim ve halkım için tarif edilemez derecede acı verici.”

Yorumlar (0)