Paşinyan'dan ikinci kez "Görevden aldım" açıklaması

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ordunun kendisinin istifasını talep etmesinden sonra görevden aldığı Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ı, ikinci kez görevden aldığını açıkladı.

DÜNYA 10.03.2021, 10:40 10.03.2021, 16:12
Paşinyan'dan ikinci kez "Görevden aldım" açıklaması

Karabağ hezimetinin ardından Ermenistan’da yaşanan iç karışıklık ve siyasi çalkantı etkisini hissettirmeye devam ediyor. 



Olaylardan Gasparyan ve diğer komutanlar sorumlu tutulmuştu

Ermenistan ordusu, geçtiğimiz günlerde Başbakan Paşinyan’ın istifasını talep etmiş, bu da Paşinyan ve destekçileri tarafından darbe girişimi olarak nitelendirilmişti. Bunun üzerine ülkede yaşanan istifa krizinin ardından Paşinyan, bu olayla ilgili Genelkurmay Başkanı Gasparyan’ı ve üst düzey komutanları sorumlu tutmuştu. Ardından Genelkurmay Başkanını görevden aldığını açıklayan Paşinyan’ın bu kararı, ülkenin Cumhurbaşkanı Sarkisyan tarafından geri çevrilmişti.

İkinci kez “Görevden aldım” açıklaması

Gelişen olayların ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı ikinci kez görevden aldığı kararını açıkladı. Ordunun Başbakan Paşinyan’ın istifasını istediği bir bildiri yayınlaması üzerine Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Gasparyan’ı ikinci kez görevden aldığını açıkladı.



 

Yorumlar (0)