Paşinyan'dan Avusturya paylaşımı: Karabağ'da aynısını yaşıyoruz!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, dün Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen terör saldırısına ilişkin yaptığı skandal paylaşımda, Türkiye ve Azerbaycan tarafından Karabağ'a yönelik terör saldırılarının düzenlendiğini ima etti. 

DÜNYA 03.11.2020, 15:00 03.11.2020, 15:08
Paşinyan'dan Avusturya paylaşımı: Karabağ'da aynısını yaşıyoruz!

Avusturya'nın başkenti Viyana dün kana bulandı. Söz konusu şehirde dün gerçekleştirilen terör saldırısı, 3 kişinin hayatını kaybetmesine ve 15 kişinin yaralanmasına neden oldu. Yaralılardan 7'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Bunun üzerine Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Avusturya'ya destek niteliğinde bir paylaşımda bulundu.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, söz konusu paylaşımda Türkiye ve Azerbaycan'a dokundurmayı da ihmal etmedi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Paşinyan, dualarının Avusturya'da yaşayanlarla beraber olduğunu ifade etti.

Paşinyan, oldukça samimiyetsiz bir şekilde Avusturyalıların acısını paylaştığını belirterek, terör saldırısı sonucu yaşamını yitirenlerin ailelerine sabır, yaralananlara da acil şifalar diledi. 

Ülkesinin işgal altında tuttuğu Karabağ'a değinmeyi ihmal etmeyen Paşinyan, bir aydan uzun bir süredir Karabağ'ın "Azerbaycanlı ve Türk teröristlere" karşı mücadele ettiğini ileri sürdü. 

Paşinyan'ın bu paylaşımı dalga konusu olmaktan öteye geçemedi. 

"DEAŞ sempatizanı"

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, dün yaptığı açıklamada, çatışma sırasında öldürülen teröristin uzun namlulu silah kullandığını ifade etmişti.

Bakan Nehammer, söz konusu teröristin üstünde sahte patlayıcı madde yüklü bir düzeneğin yer aldığını kaydederek, ortalığı kana bulayan bu kişinin DEAŞ sempatizanı olduğuna dikkat çekmişti.

Nehammer, saldırgana ilişkin başlatılan soruşturmanın devam ettiğini söylemişti. 

Vatandaşların mecburi olmadıkça evlerinden çıkmamaları gerektiğini belirten Nehammer, öğrencilerin de okula gönderilmemelerini istemişti.  

Yorumlar (0)