Paşinyan ağladı: "Kayıp verdik ama..."

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile yaşanan gerilim sırasında ağır kayıplara uğradıklarını itiraf etti. Paşinyan, yine de bunun "çaresizlik açıklaması" olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. 

DÜNYA 15.10.2020, 14:41 15.10.2020, 14:48
Paşinyan ağladı: "Kayıp verdik ama..."

İşgalci Ermenistan'ın 27 Eylül günü Azerbaycan'da bulunan yerleşim yerlerine saldırması üzerine başlayan gerilim devam ediyor. Ermeniler, Rusya'nın başkenti Moskova'da sağlanan insani ateşkese uymayarak sivilleri hedef almaya devam ediyor.

Sivillere hiçbir şekilde zarar vermeden sahada Ermenistan'ı susturan Azerbaycan, Türk İHA'ları ve SİHA'ları ile Ermeni mühimmatlarını tek tek ortadan kaldırıyor. 

"Ağır kayıplara uğradık"

İki ülke arasındaki gerilim devam ederken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan itiraf niteliğinde bir açıklama geldi.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, iki ülke arasında meydana gelen çatışmalar sırasında Ermeni ordusunun ağır kayıplara uğradığını söyledi.

"Çaresizlik değil"

Paşinyan, yine de bunun bir "çaresizlik açıklaması" olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade etti. 

"Tarih yazacağız"

Ermeni halkına doğru bilgi vermekle yükümlü olduğunu kaydeden Paşinyan, ülkesinin kazanmak ve tarih yazmak zorunda olduğunu belirtti. 

Yine sivillere saldırdılar

Ermenistan, son olarak Terter şehrinde mezarlığa giden sivillere saldırdı. İnsani ateşkesi ihlâl eden ve sivilleri top atışları ile hedef alan Ermenistan, 3 kişinin yaşamını yitimesine ve 5 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Putin telefonu suratına kapamıştı

Ermeni askerlerinin teslim olmaya veya mevzilerden kaçmaya başlaması üzerine tutuşan Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i yardım dilenmek için aramıştı.

O sırada canlı yayında olan Putin, meşgul olduğunu söyleyerek telefonu Paşinyan'ın suratına kapamıştı. Rus liderin telefonu Paşinyan'ın suratına kapaması, birçok sosyal medya platformunda alay konusu olmuştu.

Ermeni ordusunun başarısızlığa uğraması üzerine Paşinyan'ın, yardım istemek için Putin'i aradığı ifade edilmişti.

Yorumlar (0)