Parlamento feshedildi! İtalya erken seçim tarihini açıkladı

İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin istifasının sonrasında Parlamento da feshedildi. Bu durum üzerine İtalya, erken seçime gitme kararı alırken tarihi de 25 Eylül'de olarak kararlaştırdı.

DÜNYA 22.07.2022, 10:26 22.07.2022, 12:49
Parlamento feshedildi! İtalya erken seçim tarihini açıkladı

Koalisyondaki düşünce farklılıklarının önüne geçebilmek adına İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin çarşamba günü gerçekleştirdiği güven oylamasına üç koalisyon partisi de katılım sağlamadı. Daha sonrasında ise Başbakan Draghi, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'ya giderek istifasını verdi. Bu durum sonrasında Mattarella da Parlamento’yu feshetti.

Feshedilme kararı onaylandı

Cumhurbaşkanlığınca gerçekleştirilen bilgilendirmede, Anayasa’nın 88. Maddesi gereğince Cumhurbaşkanı Mattarella, Parlamentonun iki tarafının da başkanlarının görüşlerini aldıktan sonra Temsilciler Meclisi ve Cumhuriyet Senatosu’nun feshedilmesi ile ilgili kararnameyi imzaladığını açıkladı.

Draghi yeni hükümete kadar görevine devam edecek

Cumhurbaşkanı Mattarella, istifasını sunun Draghi'den yeni hükümet oluşturulana kadar vazifede kalmasını talep etti. Bu aşamada Draghi, istifa ettiği başbakanlık görevinde belirli bir süre için daha durmak zorunda olacak.

Diğer bir yandan, İtalya senenin ikinci dönemi genelde bütçe yasasının meclisten geçirilmesi ile ilgili çalışmalarında devam ediyor.

Erken seçim tarihi belirlendi

Bir yüzyıldan beri İtalya'da sonbaharda seçim düzenlenirken, alınan yeni kararla birlikte erken seçim 25 Eylül olarak belirlendi.

Edinilen bilgilere göre, bu hafta gerçekleştirilen kamuoyu araştırması, aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri Partisinin seçimlerde açık ara çoğunluğu oluşturacağını gözler önüne seriyor.

Yorumlar (0)