Papua Yeni Gine, 7,6 ile sallandı

Papua Yeni Gine’de 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ülkenin birçok bölgesini yerle bir eden deprem sonrası tsunami alarmı verildi. 

DÜNYA 11.09.2022, 09:41
Papua Yeni Gine, 7,6 ile sallandı

Büyük deprem sonrası Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) tarafından açıklama yapıldı. Merkezden yapılan açıklamada depremin büyüklüğü 7,6 olarak duyuruldu ve sarsıntının yerin 80 kilometre altında meydana geldiği belirtildi. Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan tsunami uyarı sistemi ise bölgede tsunami riski bulunduğunu belirterek, uyarı mesajı yayımladı. Ardından yeni bir açıklama paylaşılarak riskin ortadan kalktığı duyuruldu. 

Endonezya açıklarında da 2 büyük deprem meydana geldi

Meteoroloji Bürosu da bir açıklama yaparak, Avustralya için herhangi bir tsunami tehdidinin bulunmadığını duyurdu. Öte yandan yine aynı bölgede bulunan Endonezya açıklarında da, bu depremden kısa süre önce 6,4 ve 6,1 büyüklüğünde peş peşe depremler yaşandı. Sosyal medya hesapları üzerinden ülkedeki son duruma ilişkin görüşlerini paylaşan Papua Yeni Gine vatandaşları, ülkede büyük bir yıkım olduğunu ve hala artçı sarsıntıları hissettiklerini ifade ettiler.

Yorumlar (0)