Papa’nın tarihi ziyaretinin üçüncü gününde Kürt lider ile görüştü

Papa Franciscus, tarihi Irak ziyaretinin üçüncü gününde Erbil'e geçip, Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü. Barzani görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Her zaman diyalog ve barışın yanındayız" ifadelerine yer verdi.

DÜNYA 07.03.2021, 13:47 08.03.2021, 10:19 Hanife
Papa’nın tarihi ziyaretinin üçüncü gününde Kürt lider ile görüştü

Katoliklerin dini lideri Papa Franciscus, tarihi Irak ziyaretinin üçüncü gününde, Erbil kentinde devam ediyor.

Papa'yı taşıyan uçak, Erbil Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptı.



Papa Franciscus’u, havalimanında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani başta olmak üzere bölgedeki dini ve hükümet yetkililerinin de katıldığı resmi bir törenle karşılandı.

Papa'nın havalimanındaki temasları sırasında, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ile eski IKBY Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani'nin yanı sıra hükümet yetkilileri yer aldı.



Havalimanında özel yetkilileri karşılama salonda Papa ile görüşen Barzani yaptığı açıklamada, "Din ve inanç özgürlüğüne inancımız tamdır.” diyerek, oluşumlar arasındaki hoşgörü, birlikte yaşam ve birbirini kabul etmenin kültürlerinin bir parçası olduğunu, tüm güçleriyle bu kültürü korumaya ve savunmaya çalıştıklarını belirterek, her zaman diyalog ve barışın yanında olduklarını söyledi.



Havalimanında Barzani ile görüşmesinin ardından Papa, helikopterle Musul'a geçti.



Musul'da Hristiyanların çoğunlukta bulunduğu Karakuş bölgesini ziyaret ederek konuşma yapacak olan Papa, Musul'dan sonra Erbil'e geri dönecek ve Franso Hariri Stadyumu'nda ayin düzenleyecek.



Papa, akşam saatlerinde Bağdat'a geçerek burada bir gece kalacak ve sabah erken saatlerde havalimanında yapılacak veda törenin ardından Roma'ya dönecek.



Papa Franciscus, dün Bağdat'ta Başbakan Mustafa el-Kazımi ve Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile görüşmüş ve Bağdat'ta Seyyidet'ül Necat Kilisesi'ni de ziyaret etmişti. İkinci gününde ise önce Necef'te Şiilerin en büyük dini merci Ayetullah Ali el-Hüseyni es-Sistani ile bir araya geldi, daha sonra ise Nasiriye'de Hazreti İbrahim'in doğduğu yer olduğuna inanılan antik Ur kentini ziyaret etmişti.


 

Yorumlar (0)