Papa Franciscus: “Kudüs’te yaşananları endişeyle izliyorum” 

Katoliklerin ruhani lideri Papa, İsrail ordusunun Doğu Kudüs’te ibadet eden Filistinlilere saldırdığı görüntüleri endişeyle takip ettiğini belirtti. 

DÜNYA 09.05.2021, 17:53 10.05.2021, 11:39
Papa Franciscus: “Kudüs’te yaşananları endişeyle izliyorum” 

Vatikan Devlet Başkanı ve Katoliklerin ruhani lideri Para Franciscus, geleneksel pazar duasının ardından Kudüs’te yaşanan olaylara değindi.

Papa, Doğu Kudüs’te camide ibadet eden Filistinliler karşı İsrail’in sert müdahalesini endişeyle takip ettiğini ve Kudüs’ün şiddetten uzak bir buluşma mekanı olması için dua ettiğini aktardı.

“Kutsal şehrin çok dinli olmasına saygı duyulmalı”



Papa Franciscus, Kudüs’ün çok kültürlü ve çok dinli bir şehir olduğunu ve bu sebeple de herkesin birbirinin kimliğine saygı duyarak ortak paydada buluşulması gerektiğini belirtti. Papa, bu ortak paydanın ise barışçıl ve kardeşlik yanlısı çözümler olduğunu ifade etti ve ekledi: “Şiddet, şiddet getirir. Çatışmaların durmasını istiyorum.”

İsrail, durmuyor!

İsrail, Ramazan ayının başlangıcından bu yana, Doğu Kudüs’teki camilerde ibadet eden Filistinlilere geçit vermemekte direniyor. Kadir Gecesi’nde yaşanan plastik mermi ve ses bombalı saldırıların ardından bu sabah namazından sonra Mescid-i Aksa’dan çıkan Müslümanlara karşı da saldırı düzenlendi. 



Müslümanlara yönelik saldırılar, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde ikamet eden Filistinlilerin evlerinden zorla çıkarılmalarına kadar varıyor. 

Yorumlar (1)
Jesusgriva 3 yıl önce
It at all does not approach me.