Papa'ya yakın isme 'uluslararası yakalama' talebi!

Papa Franciscus'a yakın isimlerden, Arjantinli piskopos Gustavo Zanchetta hakkında "cinsel taciz" suçlamasıyla "uluslararası yakalama emri" çıkarılması istendi.

DÜNYA 22.11.2019, 23:58 22.11.2019, 00:33
Papa'ya yakın isme 'uluslararası yakalama' talebi!

Arjantin'in Salta eyaletine bağlı Oran şehrinde Savcı Maria Soledad Filtrin, "iki kurbana sürekli cinsel tacizde bulunmakla" suçlanan eski Oran Piskoposu Zanchetta için "uluslararası yakalama kararı" çıkarılmasını talep etti.

Savcı Filtrin Vatikan'da yaşayan Zanchetta'nın, arama ve e-postalara yanıt vermemesi üzerine hakkında yasal işlem başlatılması halinde, davanın gıyabında sürmesi için de başvuru yaptı.

Filtrin, Zanchetta hakkında geçen temmuzda yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan "psikiyatrik ve psikolojik uzman raporu"nu da istedi.

"Empati duygusu gelişmemiş bir kişi"

Raporda Zanchetta'nın "psikopatik, manipülatif kişilik özelliklerine" sahip ve "empati duygusu gelişmemiş" bir kişi olarak tanımlandığı bildirildi.

İki kişi geçen şubat ayında, piskopos Zanchetta'nın, Arjantin'de görev yaptığı 2016-2017 yıllarında kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu söylemişti.

Zancchetta, 2017'de Papa tarafından, dünya çapında 5 binden fazla mülkün idaresini elinde tutan "Kutsal Makam Miras İdaresi'ne danışman olarak atanmıştı.

Yorumlar (0)