Papa 'tövbe haccı' için Kanada'da

Papa Franciscus, Katolik Kilisesi'nin Kanada'da bulunan yatılı okullarında cinsel istismara ve fiziksel şiddete maruz kalan yerli gruplarla görüşme yapmak ve tövbe etmek için Kanada'ya geldi.

DÜNYA 25.07.2022, 01:27 25.07.2022, 17:17
Papa 'tövbe haccı' için Kanada'da

Papa Franciscus, yatılı okullarında cinsel istismara ve fiziksel şiddete maruz kalan yerli gruplarla görüşme yapmak üzere Kanada'ya geldi. 

Ziyaretini 'tövbe haccı' olarak nitelendiren Papa, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda "Umut ediyorum ki Tanrı'nın lütfuyla, tövbe haccım, halihazırda gerçekleştirilmiş olan uzlaşma yolculuğuna da katkı sunabilir." demişti. 

Başbakan Trudeau karşıladı

Papa, Edmonton Havalimanı'nda Başbakan Justin Trudeau tarafından karşılandı. 

Katoliklerin ruhani lideri, altı gün sürecek olan Kanada ziyaretinin temaslarına ilk olarak Edmonton şehrinden başlayacak. Eski Ermineskin Yerli Konut Okulu'nu ziyarette bulunacak olan Papa, Katolik Kilisesi'ne bağlı olan yatılı okullarda cinsel istismara ve fiziksel şiddete maruz kalan yerli gruplarla buluşacak.

Kanada'da 150 bin yerli çocuk, Katolik Kilisesi'nce yönetilen okullara zorla gönderilmiş ve cinsel istismara ve fiziksel şiddete uğramıştı. 

Ülkenin yerli halk liderlerinden George Arcand Jr. Papa'nın yerli halkların tüm bu acılarını kabul etmesinin çok önemli olduğunu söyledi. 

Özür dilemişti

Papa Franciscus, Kanadalı yerlilerle Mart 2022'de gerçekleştirdiği görüşmelerin akabinde yaptığı açıklamada, yaşananlardan dolayı utanç ve öfke duyduğunu söyleyerek "Kilisenin bazı mensuplarının davranışları için af diliyor ve acı çektiğimi dile getirmek istiyorum. Sizlerden özür diliyorum." sözlerini sarf etmişti. 

Yorumlar (0)