Papa, İsrail saldırılarının 7. gününde konuştu: Kabul edilemez!

Papa Francis, İsrail’in Filistin saldırılarının 7. gününde yaptığı açıklamada, “Çocuklar dahil bu kadar fazla masum insanın yaşamını kaybetmesi kabul edilemez.” dedi.

DÜNYA 16.05.2021, 17:21
Papa, İsrail saldırılarının 7. gününde konuştu: Kabul edilemez!

Papa Francis, pazar ayini için Vatikan’da bulunan Aziz Petrus Meydanı’nda toplananlara seslendi. Francis, İsrail’in Filistin zulmüne ilişkin, ‘Çocuklar dahil bu kadar çok sayıda masumun ölmesi asla kabul edilemez.’ dedi.

Papa, “Sorumluların silah seslerini derhal sonlandırıp sükuneti sağlamaları için çağrı yapıyorum.” diyerek ekleme yaptı:

“Çocukların hayatını kaybetmesi kabul edilemez”

“Birçok masum insan öldü ve içlerinde çocuklar da bulunuyordu. Korkunç bir durum bu ve kabul edilemez. Ölümler geleceğin inşa edildiği yer değil bir yok etme isteği göstergesidir.

Kendime soruyorum, kan davası, nefret ve intikam isteği nereye varacak? Ötekini yok ederek barışın oluşturabileceğini düşünen gerçekten var mı?”

Şiddetin sona ermesine ilişkin çağrı yaptı

“Bütün insanları eşit görevlerle, haklarla ve onurla yaratan ve kardeşçe yaşamasını isteyen tanrı adına şiddetin sona ermesi ve sükunetin sağlanması için çağrı yapıyorum.”

Francis, 10 Mayıs tarihinde savaşın başlaması öncesinde yapmış olduğu açıklamada, “Kudüs’te yaşanmış olan gelişmeleri özel bir endişeyle takip ediyorum.” şeklinde konuşmuştu.

Yorumlar (0)