Papa hastaneye kaldırıldı

Vatikan Devlet Başkanı ve Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un bazı rutin kontroller yaptırmak üzere İtalya'nın başkenti Roma'daki Gemelli Hastanesine kaldırıldığı açıklandı.

DÜNYA 30.03.2023, 01:32
Papa hastaneye kaldırıldı

Vatikan Basın Sözcüsü Matteo Bruni tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, "Papa Franciscus, son zamanlarda yaşadığı nefes darlığı nedeniyle bazı tıbbi kontroller yapılmak üzere Gemelli Hastanesine gitti. Burada gerçekleştirilen tetkikler, kendisinin birkaç gün boyunca hastanede uygun tedavi almasını gerektirecek solunum yolu enfeksiyonu geçirdiğini ortaya koydu. Papa Franciscus, hastalığı dolayısıyla kendisine iletilen mesajlardan ve dualardan, gösterilen yakınlıktan etkilendi ve minnettarlığını kaydetti." denildi.

Ülke basını, Papa'nın önümüzdeki günlerdeki etkinliklerinin iptal edildiğini belirtti.



Tek akciğeri bulunuyor

2013 senesinde Katolik Kilisesi'nin 266'ıncı Papası olarak seçilen Franciscus'un, henüz çocukken geçirdiği enfeksiyon nedeniyle bir akciğeri bulunuyor.

86 yaşındaki Franciscus, geçtiğimiz ocak ayı sonunda yaptığı bir açıklamada, sağlık durumunun yaşına göre normal ve iyi olduğunu kaydetmişti.

Papa Franciscus, en son 4 Temmuz 2021 tarihinde yine aynı hastanede kalın bağırsak ameliyatı geçirmiş ve yaklaşık olarak iki hafta hastanede gözlem altında tutulmuştu.

Yorumlar (0)