Papa Franciscus pazar duasını hastane balkonundan yaptı

Katolik Hristiyanların ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, geçirdiği kalın bağırsak operasyonunun ardından ilk defa kendisini dış dünyaya göstererek, hastane balkonundan pazar duasını okudu.

DÜNYA 11.07.2021, 21:54 12.07.2021, 16:51
Papa Franciscus pazar duasını hastane balkonundan yaptı

Roma’da bulunan Gemelli Hastanesi’nde 4 Temmuz Pazar günü, semptomatik kolon divertikülü ile ilişkili stenoz sebebi ile sol hemikolektomi ameliyatı geçiren ruhani lider, bir hafta sonraki geleneksel duasını hastanenin 10'uncu katında bulunan balkonundan okudu.

200 kişi dinledi

Papa Franciscus, gerçekleştirdiği konuşmada, bu duayı bugün yapabiliyor olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kendisine gösterilen destek, yakınlık ve ilgiye teşekkür etti.

Tüm doktorlara ve sağlık personellerine de teşekkürlerini sunan ruhani lider, "Hastaneye yatırıldığım bu süreçte, gerek İtalya'da gerek diğer ülkelerde iyi bir sağlık hizmetinin tüm insanlar için erişilebilir olmasının ne denli önemli olduğunu bir defa daha tecrübe ettim." sözlerini sarf etti.

Papa'yı, hastane avlusunda bir araya gelen yaklaşık 200 kişi dinledi.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz hafta İtalya'nın başkenti Roma'da 3 saatlik bir ameliyata giren 84 yaşındaki Papa Francis'in kalın bağırsağından bir parça alınmıştı.

Genel sağlık durumu iyiye giden Papa'nın damardan ilaç almayı bıraktığı ve beslenmesinin düzene girdiği de duyurulmuştu.

Yorumlar (0)