Papa Franciscus, kürtajın cinayet olduğunu söyledi

Vatikan Devlet Başkanı ve Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, kürtajın cinayet olduğunu ifade etti.

DÜNYA 16.09.2021, 00:31
Papa Franciscus, kürtajın cinayet olduğunu söyledi

Papa, Slovakya ve Macaristan'ı kapsayan dış gezisinden dönüşünde uçakta seyahatini takip eden basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

"Kürtaj yapan öldürür"

Ruhani lider, kürtajın problemden daha fazlası olduğunu ve burada hususun insan yaşamını ilgilendirdiğini kaydederek, "Kürtaj tam anlamıyla bir cinayettir. Kürtaj yapan öldürür. İnsan yaşamına saygı duyulmalı, bu çok açık ve nettir. Bir problemi çözmek için insan öldürmek doğru bir şey midir? Bir insanın canını almak için kiralık katil tutmak doğru bir şey midir?" sözlerini sarf etti.

Eşcinsel evliliklere ilişkin de konuşan Papa, bir kadın ve bir erkek arasındaki evliliğin kutsal olduğunu ve kilisenin söz konusu kutsallığı değiştirme yetkisi bulunmadığını dile getirdi.

"Aşı yaptırmayan küçük bir grup kaldı"

Papa Franciscus, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşılarına yönelik karşıtlığa değinerek, "Kardinaller arasında da aşı karşıtı olan kişiler var. Bunlardan biri de koronavirüs sebebiyle hastaneye kaldırıldı." dedi.

Papa, Vatikan içinde neredeyse herkesin aşı yaptırdığını ve aşı yaptırmayan küçük bir grup kaldığını, onlara da nasıl yardım edilebileceği üstünde çalışıldığını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)